Alpha Bank Group (Grecia) a vandut actiunile detinute la Alpha Insurance Romania companiei elene Ethniki Asfalistiki, grupul urmand sa isi concentreze eforturile asupra dezvoltarii bancii, a declarat vicepresedintele Alpha Bank Romania, Sergiu Oprescu.

"Strategia bancii este sa continue sa-si serveasca clientii pentru nevoile acestora cu privire la produse de asigurare, prin infiintarea unei companii de brokeraj in asigurari care sa coordoneze toate afacerile din domeniul bankassurance", a adaugat Oprescu.

Anterior acestei operatiuni, grupul financiar Alpha Bank detinea, direct si prin subsidiare, intreg pachetul de actiuni al companiei. Infiintata in anul 1993 si autorizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in august 2002, societatea Alpha Insurance are un capital social de 11,5 milioane de lei.

La nivelul anului 2004, compania a raportat prime subscrise din contracte directe in valoare de 10,7 milioane de lei. Potrivit site-ului reporter.gr, National Insurance a achizitionat si 95% din actiunile Alpha Insurance Brokers. Valoarea totala a tranzactiei este estimata la 5,15 milioane de euro, din care actiunile Alpha Insurance au fost transferate la pretul de 2,7 milioane de euro.

Conform intelegerii, cele doua parti au convenit ca in urmatorii cinci ani politele de asigurare emise de Ethniki Asfalistiki sa fie distribuite prin intermediul retelei Alpha Bank Romania.