Urmarind traditia bine cunoscuta, potrivit careia Automobiles Peugeot a lansat mai multe modele coupe, (404, 504 si 406), devenite repere celebre, astazi este randul modelului 407 Coupe sa iasa la rampa.

Acest nou coupe cu stil propriu este foarteelegant si expresiv si poate primi confortabil 4 persoane impreuna cu un bagaj aferent. Tehnologia aleasa pentru motoare si suspensii asigura o inalta tinuta de drum, garantand o singura activa la cel mai inalt nivel, comoditate, confort si placerea de a conduce in toate momentele.

407 Coupe are o lungime de 4.815 m si o latime de 1.868 m. Inaltimea sa nu depaseste 1.40 m si consolele fata si spate sunt de 1.08 m, respectiv 1.01m, cu mai mult de 5.5 cm, respectiv 8.5 cm fata de dimensiunile berlinei.

Habitaclul este generos, datorita unei latimi de 1.72 cm, cu 5.8 cm mai mare decat latimea lui 406 coupe. De asemenea, latimea locurilor din fata a fost extinsa la 1.542 m si cea a locurilor din spate la 1.234 m, cu mai mult de 12.8 cm si 14.2 cm fata de 406 Coupe.

In termeni de siguranta pasiva, 407 Coupe este echipat cu o structura de protectie la impact frontal, care distribuie energia in compartimentul motorului. De asemenea, coloana de directie este retractabila 80mm.

In caz de impact lateral, restrangerea data de silueta coupe-ului necesita adoptatrea unor ranforsari laterale speciale, cum ar fi intaritura monobloc a chederului usii, montarea a trei bare de intarire pe fiecare usa si a unui sistem care fixeaza partea interioara a usii de stalpul lateral.

Fiecare pasager dispune de o centura de siguranta in trei puncte de prindere cu sistem inertial. In fata, centurile de siguranta includ un limitator de efort de 450 daN si se pot ajusta pe inaltime.

Un sistem de detectare a cuplarii centurilor este instalat in pernele scaunelor fata. Limitatorii de forta pentru scaunele din spate sunt setati la 600 daN. De asemenea, fiecare loc din spate este echipat cu sistem ISOFIX cu prindere in 3 puncte. Tetierele fata sunt echipate cu un sistem de blocare, protejand pasagerii in caz de impact.

Aceasta masina eleganta este in egala masura usor de condus in toate conditiile de drum. In consecinta, pentru toate versiunile, oglinzile retrovizoare exterioare sunt reglabile si rabatabile electric.

Pentru facilitatea manevrarii masinii la parcare, sistemul de asistenta la parcarea cu spatele detecteaza prezenta unui obstacol la distanta de 30 cm inainte si il semnalizeaza prin alerta sonora si vizuala. Acest sistem poate fi completat si de asistenta la parcare fata.

In interior, Coupe-ul este util si placut, datorita numeroaselor spatii de depozitare, modularitati, scaunelor ergonomice si echipamentelor care faciliteaza viata la bord. In spate, cotierele celor doua locuri, precum si panourile laterale sunt echipate cu spatii de depozitare destinate obiectelor de dimensiuni mai mici, cum ar fi jocurile electronice sau telefon mobil. De asemenea, aveti la dispozitie suporturi pentru pahare.