In urmatoarele zile Romania va face fata unor variatii de temperaturi fara precedent pentru aceasta perioada a anului. In decurs de o saptamana se va trece de la temperaturi record de scazute pentru luna octombrie la valori extrem de ridicate.

De duminica, timp de trei zile, vremea se va raci cu noua grade fata de normal, iar in mai multe zone ale tarii vor aparea ninsori si intensificari ale vantului.

De miercuri vremea se va incalzi iar temperaturile vor fi in medie cu opt grade peste cele inregistrate in mod normal in luna octombrie.

Pentru ca autoritatile locale din toata tara sa nu fie luate prin surprindere de schimbarile bruste ale vremii, Centrul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis prefecturilor o atentionare meteorologica.

Meteorologii avertizeaza ca in Maramures, Transilvania si Moldova se vor inregistra in urmatoarele trei zile intensificari ale vantului, ninsori si lapovita.

Meteorologii mai au o veste buna :pana la sfarsitul lunii octombrie nu se vor mai inregistra inundatii si precipitatii semnificative