Cu un an si ceva in urma, gripa aviara era pentru romani o poveste exotica, despre care sa-ti dai cu parerea la o discutie in care incerci sa dovedesti ca esti la curent cu stirile externe. La fel taifunurile, uraganele, inundatiile care te fac sa inoti in apa de 3-4 metri. Ca sa nu mai vorbim de povestea unor ziaristi rapiti in Irak. Azi, toate acestea fac parte din realitatea Romaniei. Ce urmeaza?

Acum chiar putem spune ca le-am trait aproape pe toate, ca nu prea exista incercari majore care sa ne mai poata lua prin suprindere. Desi presimtirile spun ca o parte (aia importanta) dintre noi va fi luata prin suprindere de iarna.

Si asta pentru ca, suprinzator, singura situatie in care autoritatile au fost total depasite a fost cea in care s-au confruntat cu natura. Ziaristii au fost adusi acasa, mascarada din care a facut, voit sau nu, parte a fost scoasa aproape in totalitate la iveala. Gripa aviara, suprinzator, este foarte bine tinuta sub control.

Singurele nebifate raman inundatiile care, din nefericire, ameninta sa ne mai faca vizite anul acesta.

Asa ca, ce mai urmeaza? Navalesc tatarii? Izbucneste vreun incendiu care sa ne lase muntii scrum? Ne lovesc teroristii? Revine PSD la putere?