Dupa incidentele din timpul partidei cu formatia din Gruia, este foarte probabil ca ros-albii sa fie pedepsiti de Comisia de Disciplina. Confruntarea cu CFR Cluj poate avea urmari nefericite pentru Dinamo. Nu din cauza prestatiei echipei, care s-a impus cu un categoric 5-0, ci din cauza comportamentului fanilor.

Dupa ce Florentin Petre a urcat scorul la 4-0, un suporter poreclit "Superman Jock" a patruns pe gazon, a sprintat de la un capat al terenului la celalalt, desi doi jandarmi, nestiind probabil ca acesta este un fost rugbyst, au plonjat cu disperare pentru a-l prinde.

In cele din urma, tanarul s-a oprit de buna voie, fiind arestat, moment in care un grup de la Peluza "Catalin Hildan" a incercat sa sara in ajutorul sau. Fortele de ordine s-au opus, urmarea constand in izbucnirea unui conflict intre cele doua parti.

Vazand ca "Superman Jock" este inconjurat de cinci jandarmi, Florin Bratu, Claudiu Niculescu si directorul de marketing, Mircea Copaci, au incercat sa-l salveze, iar ultimul l-a escortat personal pe tanar pana cand el s-a intors in galerie.

Nicolae Badea critica fortele de ordine

"Am vrut sa sar gardul cu steagul lui Catalin Hildan. M-am dus la Margaritescu, fiindca e singurul care imi aduce aminte de el. Le cer suporterilor dinamovisti sa se intoarca la stadion", a declarat "Superman Jock" pentru site-ul oficial al fanilor, www.dinamomania.ro.

Totusi exista mari sanse ca aceste incidente sa aiba un efect de bumerag pentru sustinatorii "cainilor", stadionul Dinamo putand fi suspendat, mai ales ca fanii ros-albilor sunt recidivisti. "Jandarmii au procedat corect arestandu-i pe cei in culpa.

Totusi, intrarea suporterului pe teren are la baza neglijenta celor care asigura ordinea pe stadion. Asa cum la meciul cu Pandurii am refuzat sa onoram plata serviciilor catre firma care este responsabila cu securitatea pe stadionul nostru, si acum poate vom proceda la fel", ne-a spus Nicolae Badea.

"S-ar putea sa ne suspende stadionul. E important sa jucam pe acest teren, pentru ca eu, personal, cunosc fiecare firicel de pe gazon."

Florentin Petre, capitan Dinamo

"Suporterii nostri trebuie sa se bucure in tribune, nu pe teren. Putem sa avem probleme. Desi spune ca a facut-o pentru Catalin Hildan, gestul lui nu se justifica."

Ioan Andone, antrenor Dinamo

Goluri cu Jula

A devenit o obisnuinta ca Dinamo sa marcheze de cinci ori la un meci pe teren propriu. Nu stiu daca ar fi facut-o si sambata seara daca arbitrul Coltescu ar fi dictat penalty in minutul 15, cand Tilinca a fost oprit de Gaev in suprafata de pedeapsa.

A urmat dansul "cainilor", un dans cu pasi poticniti in debutul partidei, dar care s-au armonizat pe parcurs pe fondul unei degringolade a echipei lui Dorinel.

Fotbalist pentru care recunostinta fanilor dinamovisti a fost egala cu zero, antrenorul-jucator de la CFR fiind huiduit in permanenta de putinii spectatori in tribuna la o ora prea inaintata.

Golurile s-au succedat atat de simplu si de firesc, incat fanii dinamovisti anticipau cu usurinta data urmatoarei reusite. A fost ca la o cursa de Formula 1, in care dupa fiecare bolid urmeaza altul, si tot asa.

Exact asa au venit si golurile in poarta lui Martin Tudor, portar care nu a mai incasat atatea "boabe" probabil din perioada junioratului. Ianis Zicu a fost pe cat de indolent pe atat de sclipitor, in timp ce Grigorie si Petre s-au distrat cu Jula, aparator caruia i-au iesit din cap definitiv visurile de nationala.

Dupa ce ne-a transformat vara din acest an intr-una si mai frumoasa, CFR-ul lui Dorinel pare sa fi deraiat.

Ce prevede Regulamentul Disciplinar al FRF

Articolului 31 din Regulamentul Disciplinar prevede: "Provocarea de incidente, acte de dezordine de catre grupuri organizate de suporteri, in stadion, se sanctioneaza cu: a) Organizarea jocurilor pe teren propriu cu portile inchise, 1-2 etape; b) Ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu a jocurilor oficiale pentru 2-6 etape".

Intuind acest pericol, presedintele executiv Ioan Becali l-a certat foarte tare, la vestiare, in prezenta observatorului Valentin Alexandru, pe unul dintre liderii galeriei, Mihnea Ionescu.

Coltescu sustine ca mingea nu mai era in joc

Decizia de a nu acorda penalty in urma duelului din careu dintre portarul Gaev si atacantul clujean Tilinca a fost justificata de centralul Sebastian Coltescu prin faptul ca balonul nu mai era in joc. "Tilinca a facut o preluare extrem de lunga, de circa 20 de metri.

Nici nu m-a mai interesat daca a fost sau nu contact intre cei doi si de aceea am reluat jocul prin lovitura de la poarta", a explicat arbitrul. "Ce sa se intample? Ne-a arbitrat unul pe care il cheama Hotescu sau cam asa ceva", a replicat Gica Mihali, antrenorul secund de la CFR Cluj.

Liviu Ganea, debut la 17 ani, 7 luni si 22 de zile

Tanarul atacant al lui Dinamo, Liviu Ganea (foto), era sambata seara extrem de fericit. Debutase pentru echipa mare. Nascut pe 23 februarie 1988, juniorul a fost aruncat in lupta de Ioan Andone la scorul de 5-0, evoluand zece minute. "M-au sunat sa ma felicite parintii, prietenii, rudele.

O sa serbez debutul oferindu-le cate o bere colegilor de echipa", a spus Ganea, care a jucat in ultimele doua sezoane in 16 meciuri pentru Dinamo II, in Divizia B, inscriind cinci goluri.

Lobont si Catalin Munteanu ar putea veni din iarna

Dinamo ar putea da in iarna doua lovituri grele pe piata achizitiilor. Portarul Bogdan Lobont si mijlocasul Catalin Munteanu si-au artatat disponibilitatea de a veni in trupa lui Ioan Andone.

Conform stirilor TVR, Lobont a declarat ca isi doreste mult sa gaseasca o echipa la care sa joace, iar reintoarcerea la Dinamo, unde a castigat titlul in 2002, l-ar tenta, mai ales ca se intelege bine cu antrenorul Andone. amir.kiarash@prosport.ro