uniT - Verein für Kultur din cadrul Universitatii Karl-Franzens din Graz, Austria, are placerea sa va invite la spectacolul ROMANOVELA - LOVE IN TRANSLATION, ce va avea loc in zilele de 18 si 19 octombrie 2005, de la ora 19.00, la Teatrul LS Bulandra – Sala Toma Caragiu (langa Gradina Icoanei).

De ce ‘Love’, de ce ‘Translation’?

Love – pentru ca asa e in toate tele-povestile care aspira la audienta maxima. Si cu atat mai mult atunci cand protagonistii sunt de etnie rroma, poate cea mai infocata cand e vorba despre parteneriate.

Translation – pentru ca trebuie gasita o limba comuna pentru cei 20 de artisti din sapte tari, fiecare cu limba lui plus rromani.

Nu intreaba nimeni: de ce Romanovela?

Pentru ca vrem sa vorbim despre cliseele existente referitoare la rromi, la traditiile si cultura acestei etnii, dar si despre diferente, nu numai intre rroma si gadze (non-rroma). Incercam o metafora scenica despre a trai ‘globalizant’ intr-o Europa noua.

ROMANOVELA - LOVE IN TRANSLATION este, fundamental, o intalnire intre artisti profesionisti si neprofesionisti, rroma si gadze, adica intre :

trei actori din Romania

trei dansatori din Slovacia

muzicieni din Ungaria

un regizor din Germania, asistat de un conational pe post de dramaturg

o autoare nascuta in Serbia, dar care scrie pentru scena slovena

Finalmente, ROMANOVELA - LOVE IN TRANSLATION este o provocare de a comunica in diferite limbi, intre diferite culturi prin diferite concepte muzicale, teatrale, coregrafice, multimedia.

ROMANOVELA - LOVE IN TRANSLATION este o productie a uniT - Verein für Kultur din cadrul Universitatii Karl-Franzens din Graz, Austria.

Acest spectacol este parte a proiectului Culture Body – Body Culture. Roma and Gadze.

An approach, finantat de Uniunea Europeana prin programul Cultura 2000 si imlementat de uniT - Verein für Kultur din cadrul Universitatii Karl-Franzens din Graz, Austria, in parteneriat cu Asociatia Artemisszió Alapitvány Ungaria, Asociatia SKLAD Slovenia, Asociatia Jekhetane Slovacia, Fundatia Concept Romania si CGM Italia.