Invitatul de luni seara al Rodicai Culcer in emisiunea "Prim plan" de pe TVR 1 a fost presedintele PSD, Mircea Geoana. Acesta l-a avertizat pe Ion Iliescu ca a depasit o anumita limita a normalitatii, ca nu se va organiza un Congres si ca PSD are o conducerea aleasa, iar nerespectarea ei atrage sanctiuni.

Totodata, Geoana a accepta ca exista centre de putere cu interese contradictorii in PSD.

Geoana nu a uitat ca este diplomat de meserie si a refuzat a da raspunsuri transante la intrebarile puse de Rodica Culcer si de analistii politici invitatii.

Vizibil iritat de atitudinea lui Ion Iliescu din ultimul timp, presedintele PSD a evitat un atac mai dur la adresa acestuia dar l-a avertizat ca a depasit o limita a decentei. Geoana exclude categoric ideea organizarii imediate a unui Congres extraordinar al PSD. Mai mult el cere respectarea actualei conduceri in caz contrar trecandu-se la sanctiuni.

Nici tema centrelor de putere cu interese contradictorii din PSD nu a fost pe gustul lui Geoana. Desi a recunoscut cu jumatate de gura ca atat Nastase cat si Iliescu si-ar dori sefia partidului, Geoana spera sa ramana presedintele partidului si crede ca este leader-ul menit sa transforme PSD intr-un partid politic european.