Grupurile financiare belgiene KBC si Fortis nu au depus ieri nici o oferta pentru preluarea pachetului majoritar de 62% din actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR), pana la ora 14.00, momentul-limita de primire a dosarelor. Autoritatea pentru Privatizare (AVAS) a anuntat ieri lista scurta a celor sapte banci care au pus pe masa Comisiei de privatizare a BCR oferte angajante pentru preluarea BCR.

In cursa a ramas banca olandezo-belgiana Dexia, austriecii de la Erste Bank, BNP Paribas, a doua banca a Frantei, Banco Comercial Portugues-Millennium, cea mai mare banca privata a Portugaliei, cea mai mare banca germana - Deutsche Bank, Banca Nationala a Greciei si Banca Intesa din Italia. Nici un detaliu referitor la oferta financiara nu a fost dezvaluit.

In dupa-amiaza zilei de astazi, Comisia de privatizare condusa de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, va anunta, dupa evaluarea ofertelor, cele doua banci care vor intra in finala privatizarii.

Acestea vor fi invitate sa-si imbunatateasca ofertele financiare finale si aceea care va da cel mai mare pret pe pachetul majoritar al BCR are sanse sa invinga, potrivit strategiei elaborate de Guvern in cazul BCR.