Anuntul ca Leonard Doroftei, cel mai titrat pugilist roman din istorie, va boxa vineri seara cu Ionut Atodiresei, in show-ul de televiziune „Stele verzi" de la Pro TV, a iscat deja controverse in randul fanilor. Fostul campion mondial la profesionism a acceptat, pentru cateva mii de euro, sa se bata cu Atodiresei, poreclit „Pitbull", un luptator mediocru, obisnuit al galelor „Local Kombat".

La prima vedere, se pare ca Doroftei (35 de ani) este dispus sa se umileasca pentru bani, existand si zvonul conform caruia contul ploiesteanului a scazut drastic de la revenirea in tara. Mai mult, dezamagit de faptul ca in Romania n-a fost tratat asa cum se astepta, Doroftei, insotit de sotie si cei trei copii, a incercat sa se intoarca in Canada, unde a negociat chiar revenirea in ring. In cele din urma, s-a lasat pagubas si a revenit acasa.

Leonard Doroftei ne-a declarat ieri ca, in realitate, nu va fi vorba chiar de o lupta cu Atodiresei, ci mai degraba de un meci demonstrativ. In plus, pentru a inlatura orice banuiala, Doru a decis sa doneze banii castigati in urma acestei actiuni.

„Nu ma imbogatesc din asta"

EVZ: Dorule, chiar te vei bate intr-o emisiune de televiziune?

Doroftei: Este mult spus ca ma voi bate. Nu va fi nici macar un sparring, ci mai degraba un meci demonstrativ. Va fi mai multa vorbarie, decat bataie.

Cum te-ai lasat convins sa participi la un astfel de show?

M-am decis mai mult din curiozitate. Vreau sa vad si eu despre ce este vorba in sportul acesta, K1, care a luat atata amploare. Desi n-am stabilit inca regulile dupa care ne vom infrunta, probabil ca vor fi admise si loviturile de picior. Altfel, lupta ar fi inegala.

Ai ajuns sa te bati cu anonimi...

Repet, nu e o lupta, ci un meci demonstrativ. Intotdeauna, eu am luptat pentru oameni si asa voi face si acum. In urma acestui spectacol, voi obtine niste bani frumosi, pe care o sa-i donez la sinistrati. Eu nu m-as imbogati cu acesti bani, dar celor amarati le vor prinde bine.

Este adevarat ca ai unele probleme financiare?

Fereasca Dumnezeu de asa ceva. Deocamdata, imi construiesc o casa la Ploiesti si astept sa deschid o mica afacere.

Bani si glorie

Leonard Doroftei si-a agatat manusile in cui dupa prima infrangere din cariera de profesionist, suferita in iulie 2004, in fata canadianului Arturo Gatti. Medaliat cu aur la Mondialele de amatori din 1995, „Mosul" a devenit campion la profesionisti, versiunea WBA, pe 5 ianuarie 2002, dupa ce l-a invins, la San Antonio (SUA), pe argentinianul Raul Balbi.

Leonard, care a adunat din box aproximativ 1,5 milioane de dolari, cocheteaza acum cu statutul de comentator TV si isi rotunjeste veniturile reprezentand imaginea unor firme.