Presedintele PSD, Mircea Geoana, l-a atacat ieri, in premiera, pe fostul sef al pesedistilor, Ion Iliescu, avertizandu-l chiar ca il paste o sanctiune pe linie de partid. „Nimeni nu are in PSD doar apanajul criticiii si atributul intelepciunii", a decretat Geoana, tintind inspre fostul sef de stat.

Geoana i-a atras atentia lui Iliescu ca trebuie sa urmeze linia partidului si i-a transmis ca, dupa sase luni de la Congresul din aprilie, a avut timp destul sa-si exprime nemultumirile si frustrarile, dar acum „rezerva" de rabdare a partidului „incepe sa se apropie de sfarsit".

Fostul presedinte isi varsa nervii pe ziaristi

Jurnalistilor care au dorit sa afle replica iliesciana la criticile lui Geoana le-a fost destul de greu sa comunice cu senatorul PSD. Iliescu a iesit din sedinta de grup furios pe reprezentantii mass-media, despre care a spus ca-i distorsioneaza afirmatiile: „Nu va mai dau nici o declaratie pentru ca una spun eu si alta transmiteti voi.

Basta! De aici inainte va dau in scris", a spus Iliescu furios, incercand sa sparga zidul jurnalistilor. Insistentele acestora, care continuau sa-l urmareasca, nu au facut decat sa il scoata din sarite pe fostul sef al statului, care s-a intors nervos si le-a strigat: „Ce mai vreti, ma? Lasati-ma in pace! Sunteti groaznici! Ce va tineti ca umbrele dupa mine?".

In alta ordine de idei, Geoana a aratat ca Biroul Permanent al PSD a decis ieri ca a convoca Congresul Extraordinar nu este o idee buna deloc. Renuntand la ideea de Congres Extraordinar, despre care oricum Geoana brusc nu mai stie de unde a aparut, conducerea PSD a decis sa-i sanctioneze fara mila pe cei care incearca sa intretina prin declaratiii publice aceasta idee.