Cross Lander, proprietarul ARO, a anuntat AVAS ca va inchide uzina din Campulung si va actiona impotriva Romaniei la Curtea de Arbitraj de la Washington, daca institutia nu confirma ca firma americana si-a indeplinit angajamentele investitionale asumate la data privatizarii.

Potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), presedintele Cross Lander, John Perez, a cerut institutiei, la 22 septembrie, sa incheie un act aditional la contractul de privatizare a ARO Campulung, in care institutia sa recunoasca in mod clar ca firma si-a indeplinit angajamentele investitionale asumate la data preluarii ARO.

In replica, AVAS a propus ca litigiul sa fie solutionat prin intermediul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, solutie respinsa de Perez. Omul de afaceri a amenintat ca va inchide fabrica din Campulung si se va adresa tribunalului american, daca AVAS nu va semna actul aditional pana la data de 23 septembrie.

Potrivit comunicatului, AVAS nu a fost instiintata oficial, pana in prezent, de chemarea institutiei in instanta americana.