In perioada 10 martie - 15 octombrie 2005, cantitatea totala de dosare predata de Serviciul Roman de Informatii in depozitele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii de la Popesti-Leordeni insumeaza 8193 metri liniari, conform unui comunicat al SRI.

Aceasta cantitate se adauga celor peste 900 metri liniari de dosare predati Consiliului in perioada 2000 – 2004, astfel ca se poate aprecia la peste 9000 de metri liniari totalul dosarelor create de Securitate si transferate in gestiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Documentele sunt grupate in 1.216.461 dosare cu 1.391.874 volume.

Totodata, Serviciul Roman de Informatii a predat si evidenta informatizata a fondului "Persoane urmarite de Securitate", astfel ca, in prezent, Consiliul detine evidenta automata a tuturor dosarelor Securitatii din depozitele de la Popesti-Leordeni.

De asemenea, in ultimul timp, s-au desfasurat mai multe intalniri ale Comisiei Mixte SRI-CNSAS, in vederea stabilirii de comun acord a dosarelor care privesc siguranta nationala.

In perioada urmatoare, Comisia Mixta se va deplasa in provincie, la sediile teritoriale ale Serviciului Roman de Informatii, pentru a continua activitatile specifice de analiza si evaluare a dosarelor mentionate anterior.