Europa Oil & Gas (Holdings) PLC a anuntat, marti, semnarea unui contract de constructie a instalatiei pentru exploatarea zacamantului de gaz de la Bilca in Romania, infomeaza un comunicat de presa al companiei britanice. In august, compania petroliera britanica primise acceptul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale pentru inceperea exploatarilor de gaz din zona Bilca si Fratauti.

Sarcina construirii instalatiilor de exploatare a zacamantului a fost acordata firmelor romanesti Condmag SA, Brasov si Inspet SA, Ploiesti. Lucrarile cuprind facilitatile de productie si liniile de export pentru un complex de trei zacaminte gazeifere (Bilca Est, Bilca Vest si Fratauti) amplasate in perimetrul EIII-1 Brodina, in care Europa Oil detine o participatie de 28,75 la suta.

Lucrarile vor incepe imediat, finalizarea facilitatilor urmand a se incheia la inceputul lui 2006.

Terenurile Bilca-est si Bilca-vest au fost descoperite in cursul anului 2004 , o alta mare punga de gaze fiind descoperita in zona Fratauti, in aprilie 2005.

"Proiectul este pe cale sa ne majoreze substantial productia in 2006, in timp ce lucrarile de explorare pe care le derulam in paralel in Romania sunt prognozate sa ne majoreze rezervele si resursele in anul urmator", a declarat directorul executiv al Europa Oil, Paul Barrett.

La inceputul acestei luni, Europa Oil a obtinut permisiunea de derulare a forajelor exploratorii la un al patrulea potential put (Costisa-Radauti-1) aflat tot in perimetrul EIII-1 Brodina.