Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a iesit din Comitetul Executiv al FRF, intrunit la Casa Fotbalului. El a anuntat ca Ionut Lupescu nu va primi derogarea de studii necesara pentru a-si putea depune candidatura la presedintia FRF, invocind Statutul FRF, care nu ar permite acest lucru.

"Ionut Lupescu nu poate sa candideze. Este o decizie foarte democratica, deoarece este in conformitate cu statutul FRF", a declarat Dumitru Dragomir, la iesirea din sedinta Comitetului Executiv.

De asemenea, Dumitru Dragomir a declarat ca „Mircea Sandu si-a anuntat disponibilitatea de a candida la un nou mandat in fruntea FRF, el asteptind propunerea unui membru afiliat".

Mircea Sandu a fost propus pentru un nou mandat in fruntea FRF de catre FCM Bacau II, prin Gheorghe Chivorchian. Adunarea Generala va avea loc pe 21 decembrie.

Mircea Sandu: „Gica Popescu, director de marketing, Ionut Lupescu, director tehnic al echipei nationale"

Mircea Sandu a anuntat ca, in caz ca va cistiga un nou mandat in fruntea FRF, Gica Popescu va fi numit director de marketing si relatii internationale, iar Ionut Lupescu va primi postul de director tehnic al echipei nationale.

Gica Popescu: „Este o forma de lipsa de respect"

Auzind propunerea lui Mircea Sandu, celalalt candidat la functia de presedinte al FRF, Gica Popescu, a reactionat: „Este o forma de lipsa de respect fata de mine si e rusinos pentru Mircea Sandu ca a facut o astfel de propunere la adresa mea, sa ma propuna director de marketing si relatii internationale. Daca era si Lupescu, ar fi fost o lupta mai interesanta. Eu cred ca era mai bine sa i se acorde derogarea."

Lupescu: „Mircea Sandu isi blocheaza oponentii"

Dupa ce a aflat ca derogarea de studii pe care a solicitat-o pentru a putea candida la presedintia FRF nu a fost acordata, Ionut Lupescu a declarat pentru Gazeta Sporturilor: „Nu e o surpriza. Ma asteptam sa nu fie acordata derogarea. Normal ca din moment ce s-a decis sa candideze, Mircea Sandu incearca sa-si blocheze oponentii.

In privinta faptului ca ar vrea sa ma numeasca director tehnic al echipei nationale, nu m-am gindit la asa ceva. Eu sunt interesat doar de ce nu mi-a fost acordata derogarea, pentru ca vreau sa candidez la presedintia FRF. Mircea Sandu nu si-a respectat promisiunea facuta in aprilie, de a nu mai candida, asa ca va dati seama ce cuvint are presedintele FRF".