Realizata in urma unui mandat dat de Marea Loja din Iowa, o copie a cartii Constructorii (O cercetare a istoriei si filozofiei Masoneriei) este data fiecarui mason caruia ii este conferit gradul de Mare Maestru in interiorul acestei Mari Jurisdictii.

Evident ca intentia aceasta a determinat metoda si organizarea cartii, ca si continutul acesteia, tinta fiind de a informa tanarul care intra in Ordin de antecedentele Masoneriei, dezvoltarea, filozofia, misiunea si idealul ei.

Pastrand mereu in minte acest scop, efortul a fost de a pregati o scurta, simpla si vie relatare a originii, dezvoltarii si invataturii Ordinului, scrisa astfel incat sa starneasca un profund interes si un studiu mai serios al istoriei lui si al serviciului adus de acesta umanitatii.

Fiecare rand al acestei carti a fost asternut cu convingerea ca istoria reala a Masoneriei este suficienta, si ca simpla invatatura ajunge, fara infrumusetarea prin legenda, si, cu atat mai putin, prin ocultism.

Cartea se intemeiaza de la inceput pana la sfarsit pe convingerea ca tot ceea ce trebuie sa facem este sa mutam schelaria de pe templul istoric al Masoneriei si sa il lasam in bataia soarelui, acolo unde orice om poate vedea frumusetea si simetria sa.

Volumul este alcatuit din trei parti: Profetia, Istoria si Interpretarea.

Prima parte se va ocupa de indiciile si primele semne ale Masoneriei in istoria, traditia, mitologia si simbolismul timpurii ale neamului omenesc – gasindu-si temeiul in natura si nevoile omului, si aratand cum pietrele slefuite de timp si conflicte au fost aduse de departe pentru a cladi Masoneria asa cum o cunoastem astazi.

A doua parte este o poveste a Ordinului Constructorilor de-a lungul secolelor, de la zidirea Templului lui Solomon pana la organizarea Marii Loje a Angliei, si raspandirea Ordinului pe intreg cuprinsul lumii civilizate.

A treia parte este o prezentare a crezului, filozofiei, intelesului religios si geniului sau, precum si a muncii sale de slujire a individului, si, prin individ, a societatii si statului.

Despre autor

Joseph Fort Newton s-a nascut in Decatur, Texas (SUA). Termina cu succes Coe College in Iwoa in anul 1912; in 1918 absolva si Tufts College; in 1929, Temple University. El era hirotonisit ca preot baptist. Paraseste Biserica Poporului in 1908 si devine pastorul Bisericii Crestine Liberale din Cedar Rapids, Iowa.

Acolo va ramane pana in 1916, cand, odata cu izbucnirea „Marelui Razboi", accepta chemarea de a prelua conducerea de la Templul Orasului din Londra, Anglia. In 1919 devine preotul Bisericii Paternitatii Divine din New York. Din 1925 pana in 1930 se gasea la Biserica Sf. Iacob din Philadelphia; in 1938 se duce la Sf. Luca si Epifanie din Philadelphia.

Moare in 24 ianuarie 1950, lasand in urma o mostenire care nu va muri niciodata. Printre operele sale mai importante se numara: The Builders, din 1914, The Men's House, din 1923 si autobiografia River of Years, din 1944.