O noua agentie a Bancii Tiriac a fost data in folosinta in Arad, odata cu deschiderea primului magazin Metro Cash&Carry, au anuntat oficialii Bancii Tiriac, joi, printr-un comunicat de presa. Pana la sfarsitul anului in curs, Banca Tiriac va mai deschide doua agentii in Bucuresti, in zone comerciale de interes, inca doua urmand a fi deschise in Miercurea Ciuc si Zalau.

"Deschiderea celei de a 23- a agentii a bancii in cadrul Metro in noul magazin din Arad a fost o decizie fireasca, care are la baza relatiile bune dezvoltate cu Metro Cash&Carry Romania.Pana la sfarsitul anului acesta vom mai deschide 2 unitati noi in Bucuresti, pozitionate in zone comerciale de interes si alte doua unitati in tara la Miercurea Ciuc si Zalau." a declarat Selcuk Saldirak, presedintele Bancii Tiriac.

Potrivit comunicatului, Banca Tiriac a mai inaugurat astazi si cea de a 65-a unitate operationala a bancii, Sucursala Grigorescu din Bucuresti.

Profitul net la 30 septembrie 2005, al Bancii Tiriac, a atins 16,5 milioane Euro. Activele bancii la aceeasi data erau de 3.045 milioane lei noi (aproximativ 842 milioane de euro), fata de 2.449 milioane echivalent lei noi la sfarsitul anului anterior.

Capitalurile proprii au crescut cu 17 %. Numarul total de clienti este de 713 mii din care 677 mii persoane fizice. Banca Tiriac are in prezent 340 mii carduri emise si o retea de 246 ATM-uri si 2.270 POS-uri.

La finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Ion Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac.

Avand active totale de aproximativ 2,5 miliarde EUR, 77 de unitati si o cota de piata de aproape 8%, HVB Bank Romania si Banca Tiriac se vor situa impreuna pe locul 4 in sistemul bancar din Romania, dupa BCR, BRD si Raiffeisen Bank Romania, si inaintea CEC.

Pregatirile pentru fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac au inceput pe 1 septembrie, procesul de integrare urmand ca sa fie finalizat in prima jumatate a anului viitor. Pe parcursul acestui proces, cele doua banci vor functiona in paralel.