Politia cerceteaza patru studenti care au organizat mai multe licitatii false prin Internet. Mai multi cetateni straini au fost astfel inselati cu peste 150.000 euro.

Potrivit surselor judiciare, cei patru au organizat, in perioada 2003-2005, licitatii pe site-uri speciale de comert electronic, pentru vanzarea unor bunuri de valoare, in general produse electronice (laptop-uri, aparate de fotografiat), la preturi mai mici decat pe piata.

Victimele erau contactate prin e-mail, iar plata se facea prin servicii de transfer de plati. Pentru a nu fi descoperiti, escrocii au folosit identitatile altor persoane, pe care le racolau prin intermediul a doi intermediari.

De asemenea, tot pentru a nu fi depistati, studentii au folosit pentru a se conecta la Internet fie Internet-cafe-uri, fie telefoane mobile. Anchetatorii au facut opt perchezitii domiciliare simultane, fiind ridicate sase calculatoare si diferite sume de bani.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus inceperea urmaririi penale, membrii gruparii fiind cercetati in stare de libertate.