„Cind scapati de coruptii din PSD?"; „Nu mai am bani sa platesc intretinerea. Imi vine sa ma sinucid!"; "La 3 noiembrie ramin fara casa. Din cauza Legii 112". Romanii disperati se agatau de Mircea Geoana.

Coborit in strada sa cucereasca Bucurestiul pe cont propriu, Geoana nu avea la el decit votul uninominal si citiva consilieri care-i preluau pe nefericiti. Strimtorat, presedintele PSD promitea ca va lupta pentru „subventionarea gigacaloriei" si pentru „compensarea medicamentelor". Daca nu aveau o problema, oamenii nu se opreau. Doar daca Geoana ii aborda pentru votul uninominal.

„Stiti ce inseamna vot uninominal? Sa nu mai votezi de-a-n boulea o lista. Ci sa spui: vreau sa-l votez pe Gheorghe de la PSD, sau pe Popescu de la PNL. Trebuie sa stiti pe cine votati, ca sa-i spuneti apoi: «eu te-am facut om», explica rabdator Geoana.

Printre studenti, taximetristi si farmaciste

Presedintele PSD si-a propus sa converteasca Bucurestiul la uninominal de unul singur. Nu a apelat la trupele de sosonari ale lui DIP, seful organizatiei de Bucuresti, dar nici acesta nu s-a oferit sa sprijine un proiect in care nu crede.

In schimb, Geoana, in plimbarea sa de la Universitate la Romana, a incercat sa convinga un vinzator de ziare, o studenta, doi taximetristi, citiva tineri dintr-un Internet café, o farmacista, o vinzatoare de carti etc. Deplasarile singuratice ale lui Geoana nu sint pe placul unora dintre liderii PSD. Azi, el va fi la Buzau, tot pentru propovaduirea uninominalului.

Vizita si-a aranjat-o fara sa-l consulte pe Miron Mitrea, sef peste organizarea in partid. Suparat, acesta i-a spus lui Geoana ca „tot la batrinii partidului o sa ajunga sa apeleze". Adrian Nastase, in schimb, nu-l va lasa pe Geoana singur simbata, in fieful din Brasov.

Si la Iasi, saptamina trecuta, ar fi vrut sa mearga impreuna pe strazi, dar cind a vazut ca fluturasii pentru impartit erau doar cu chipul lui Geoana, Nastase a renuntat.