Fostul presedinte Ion Iliescu a inceput sa piarda sprijinul unor lideri ai partidului care, odinioara, ii erau aliati de nadejde. Senatorul PSD Ion Vasile i-a sugerat ieri fostului sau mentor politic ca ar fi timpul sa se retraga din prim-planul partidului si sa renunte la mesajele impotriva actualei conduceri pesediste.

Intrebat, la Buzau, daca principiul „cine pierde trebuie sa se retraga", enuntat de Vasile cu trimitere catre PNL si PD, i se aplica si lui Iliescu, seful filialei judetene a PSD a raspuns: „Eu cred ca da. In conditiile in care Congresul a fixat o anumita conducere, eu cred ca lucrurile s-au transat".

E drept ca senatorul Ion Vasile a facut aceasta declaratie in prezenta noului sau sef pe linie de partid, Mircea Geoana, aflat la Buzau pentru a participa la o intalnire cu filiala judeteana a partidului. „Domnul Iliescu poate fi util. E un camarad care trebuie tinut aproape, dar uneori nu toate sfaturile oamenilor in varsta sunt cele mai potrivite", a adaugat Ion Vasile.

Atitudinea sefului PSD Buzau fata de fostul sef al statului este surprinzatoare, dat fiind ca Ion Vasile a fost considerat pana acum in PSD drept unul dintre cei mai fideli sustinatori ai lui Iliescu, inca de pe vremea FSN.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a tinut sa raspunda si el la intrebarea adresata senatorului Ion Vasile de catre ziaristi. „Domnul Iliescu a fondat partidul si avem o obligatie de respect si de a-i cere sfatul. Dumnealui are insa si obligatia de a ne sprijini", a spus Geoana.