Un sejur la pensiunile din apropierea partiilor din Vatra Dornei sau Borsa costa in jur de 100-150 de euro de persoana. Pentru o vacanta alba in statiunile europene trebuie sa platiti, in medie, intre 200 si 500 de euro.

Vacanta de iarna se apropie cu pasi rapizi. Acum este timpul potrivit pentru iubitorii sportului alb sa isi faca rezervarile pentru un sejur in statiunile din apropierea partiilor din Romania sau din strainatate.

Agentiile au pregatit oferte variate la schi, in statiunile de pe valea Prahovei, din Austria, Elvetia, Slovacia, Franta sau Italia, pe care le prezinta la Targul de Turism deschis zilele acestea la Romexpo.

TARIFE. Cu 210 euro puteti petrece un sejur la schi in Predeal, la un hotel de trei stele. Tariful cuprinde sase nopti de cazare, cu demipensiune. In statiunea Vatra Dornei, numita si "Perla Bucovinei", va puteti bucura de cele trei partii, dotate cu telescaun, teleschi si baby-schi.

Pentru un sejur de sase zile la un hotel de trei stele, cu mic dejun, veti plati 275 de lei noi de persoana, la inceputul lunii ianuarie. Iubitorii de schi pot petrece un sejur si in statiunea maramureseana Borsa, unde vor gasi partii de sanie si schi, precum si renumita trambulina naturala de 50 de metri, unica in Europa.

O zi de cazare la pensiunile de doua stele din zona costa intre 30 si 78 de lei noi de persoana.

PE PARTIILE EUROPENE. Austria ramane in continuare una dintre cele mai cautate destinatii pentru impatimitii sporturilor de iarna. Statiunea Zell Am See, unul dintre cele mai frumoase locuri din Austria, situata la o altitudine de 757 de metri, dispune de partii cu zapada din belsug.

Un sejur cu sapte nopti de cazare si demipensiune, la un hotel de trei stele, costa intre 300 si 590 de euro de persoana, in functie de perioada. Cei care doresc sa mearga pe cont propriu se pot caza cu circa 50 de euro pe zi, pana in preajma Revelionului.

Agentiile au oferte si pentru alte statiuni europene renumite pentru partiile lor. In Elvetia puteti petrece o saptamana la un hotel de patru stele cu 356 de euro, cu demipensiune, in statiunea Davos. O saptamana la schi in Slovacia, cu demipensiune costa circa 200 de euro de persoana.