Tribunalul de Arbitraj Sportiv va judeca azi apelul lui Adrian Mutu, care contesta hotararea FA prin care Chelsea are dreptul de a-i solicita compensatii financiare atacantului roman dupa ce acesta a fost depistat pozitiv la un control antidoping. "Romanul se lupta pentru a evita ruina financiara", noteaza cotidianul "The Daily Telegraph".

Mutu spera sa obtina, la Lausanne, anularea deciziei Comisiei de Apel a Federatiei Engleze, care a hotarat, la 20 aprilie, ca gruparea Chelsea este indreptatita sa-i ceara compensatii financiare. Mutu sustine ca nu trebuie sa plateasca nici un ban, deoarece Chelsea a decis sa ii rezilieze contractul de 60.000 de lire sterline pe saptamana, concediindu-l.

Pentru Mutu, miza apelului la TAS este foarte mare: "Chelsea, care a platit Parmei 15,8 milioane lire sterline pentru jucator in 2003, sustine ca are dreptul sa primeasca suma reprezentand valoarea la care ar fi ajuns Mutu daca nu ar fi folosit droguri - suma care ar putea depasi opt milioane de lire sterline".