Dupa o intilnire „intimplatoare" cu presedintele Curtii Constitutionale la un hotel din Timisoara, vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu afirma ca votul pe regulamentul celor doua Camere va fi dat „in baza legii".

Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu sustine ca schimbarea din functie a lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu se va produce fara nici un fel de problema, dar numai daca judecatorii Curtii Constitutionale nu vor respinge noul regulament al Camerelor.

Declaratia a fost facuta simbata, la Timisoara, de catre Mihai Tanasescu, dupa ce cu o seara inainte s-a intilnit in cadru neoficial cu presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida. Intilnirea a avut loc la Hotel Continental, tot in Timisoara.

„Sint judecatori independenti"

„Noi am ajuns la un acord cu cei de la Putere. Noul regulament va fi supus analizei Curtii Constitutionale. Daca la Curtea Constitutionala se va decide ca regulamentele sint constitutionale, vom trece, fara discutii, la schimbarea presedintilor celor doua Camere", a declarat simbata Tanasescu, referindu-se la Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu.

Vicepresedintele PSD sustine ca judecatorii Curtii Constitutionale nu vor lua o decizie influentata de faptul ca majoritatea judecatorilor Curtii fie provin din PSD, fie au strinse legaturi cu fostul partid de guvernamint. „Sint judecatori independenti, care vor lua o decizie in baza legii", a spus Tanasescu.

Intilnire „intimplatoare"

Cu numai o seara inainte de aceste declaratii, vicepresedintele PSD si presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida, s-au intilnit la Hotel Continental din Timisoara unde au fost cazati. In cadrul conferintei de presa de simbata, sustinuta la sediul PSD Timis, lui Tanasescu i-a scapat informatia privind intilnirea de la hotel si nu a mai putut ocoli intrebarile jurnalistilor.

„Am discutat si despre problema aceasta (regulamentul Camerelor – n.r.). I-am spus ca este intr-o situatie foarte dificila. In cazul in care Curtea Constitutionala spune ca regulamentele sint neconstitutionale, toata lumea ii va acuza ca au facut jocul PSD. Daca se decide altfel, se va spune ca Puterea a dat un buget mult mai mare Curtii.

Curtea nu are un buget marit mai mult decit era normal", a spus Tanasescu. El sustine ca intilnirea cu Vida, de la Timisoara, a fost „intimplatoare".