General Motors (GM), cel mai mare producator de autovehicule din lume, isi va deschide, saptamana aceasta, in Rusia, un centru de cercetare si dezvoltare (R&D). GM devine astfel primul producator strain de autoturisme care da startul operatiunilor de cercetare si dezvoltare pe piata din Rusia.

Potrivit agentiei Interfax, GM va deschide saptamana aceasta, pe piata din Rusia, un centru de cercetare si dezvoltare, detalii urmand a fi date, marti, printr-un anunt oficial.

Actiunea este o urmare fireasca a faptului ca tot mai multi producatori straini de autovehicule si-au indreptat atentia catre piata ruseasca dar si o premiera tinand cont de faptul ca majoritatea investitorilor straini din Rusia sunt axati pe productie.

Sediul central pentru operatiunile pe cercetare si dezvoltare, al General Motors se afla in Warren, Michigan. GM mai are astfel de centre in Brazilia si India.

Potrivit unui studiu recent, realizat de The United Nations Conference on Trade and Development, in 2003, GM s-a clasat pe locul sase in lume, intr-un top al investitorilor in cercetare si dezvoltare, cu investitii de peste 5 miliarde de dolari in programe de cercetare.

Americanii au fost primii producatori straini ca si-au facut aparitia pe piata din Rusia, in 2001, semnand un parteneriat cu AvtoVAZ, cel mai mare producator local de autoturisme.