La sediul AVAS au fost inregistrate luni, 24 octombrie 2005, trei oferte din partea investitorilor interesati sa achizitioneze pachetele de actiuni detinute de stat la societatile comerciale de pe platforma Nitramonia Fagaras.

Cele trei oferte au venit din partea:

· NITROGÉNMÜVEK Rt. Ungaria;

· S.C. AGROSEM S.A. Timisoara, Romania;

· Consortiul format din S.C. SOMES S.A. Dej si S.C. SADA S.A. Cluj Napoca.

Reamintim ca cele cinci companii lansate la privatizare prin negociere pe baza de oferte finale imbunatatite si irevocabile sunt:

· S.C. NITROFERTILIZER S.A – pachetul pus in vanzare: 79,05% din capitalul social de 8.509.572,5 RON. Obiectul principal de activitate il reprezinta fabricarea ingrasamintelor si a produselor azotoase.

· S.C. NITROEXPLOSIVES S.A. - pachetul pus in vanzare: 79,05 % din capitalul social de 5.756.720 RON. Obiectul principal de activitate il reprezinta activitatea de fabricare a explozivilor.

· S.C. NITROCONTROL S.A. – pachetul pus in vanzare: 79,05 % din capitalul social de 195.627,5 RON. Obiectul principal de activitate il reprezinta activitatea de colectare si tratare a apelor uzate.

· S.C. NITROSERVICE S.A. – pachetul pus in vanzare: 79,05 % din capitalul social de 4.788.002,5 RON. Obiectul principal de activitate il reprezinta activitatea de lucrari speciale de contructii.

· S.C. NITROTRANS S.A. – pachetul pus in vanzare: 79,05 % din capitalul social de 1.262.722,5 RON. Obiectul principal de activitate il reprezinta activitatea de transporturi pe calea ferata.

Criterii de precalificare pentru participarea la licitatie a potentialilor investitori:

1) cifra de afaceri pentru ultimul exercitiu financiar incheiat sa fie de minim 1,5 milioane USD;

2) experienta si prezenta pe piata de cel putin 5 ani in domeniul productiei si/sau comercializarii de ingrasaminte chimice si/sau explozibili;

3) pot participa la privatizare numai persoanele fizice sau juridice romane ori straine care, in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari/asociati majoritari, nu au inrautatit, in mod vadit, situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau

indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare de actiuni incheiate cu FPS si/sau APAPS si/sau AVAS.