Trupa finlandeza "Nightwish" se desparte de solista Tarja Turunen, potrivit unei scrisori care a aparut pe site-ul formatiei, semnata de liderul acesteia, Tuomas Holopainen, transmite Mediafax. Tuomas i-a scris Tarjei o scrisoare deschisa in care o anunta ca membrii formatiei nu o mai doresc alaturi de ei.

Aceasta scrisoare a fost inmanata vocalistei vineri, dupa concertul din Helsinki, care a incheiat turneul Nightwish - "Once Upon a Tour". Tuomas a sustinut in scrisoare ca Tarja s-a concentrat mai mult pe afaceri decat pe muzica. "Suntem o formatie care a facut intotdeauna muzica din inima, datorita prieteniei si a muzicii in sine.

Satisfactia sufleteasca ar trebui intotdeauna sa fie mai importanta decat banii!", sustine Tuomas in scrisoare. «Din nefericire, pentru tine, afacerile, banii si lucruri care nu au nimic de-a face cu aceste emotii au devenit mult mai importante. Simti ca ti-ai sacrificat cariera muzicala si pe tine pentru "Nightwish"», a adaugat acesta.

De asemenea, membrii formatiei se declara deranjati si de lipsa de implicare a Tarjei atat in pregatirea albumelor si a concertelor, cat si in activitatile de rutina ale trupei. Conform scrisorii, formatia "Nightwish" va merge mai departe, insa cu o alta vocalista. "Chiar tu ai spus ca esti doar un «muzician invitat» in cadrul trupei.

Acum vizita ia sfarsit, iar noi vom continua "Nightwish" cu o noua vocalista. Suntem convinsi ca este o mare usurare pentru tine, ca si pentru noi. Ne-am simtit prost prea mult timp", a mai scris Tuomas.