Italia se afla in mijlocul unui nou scandal legat de blaturi. Mai multe partide din Serie A disputate in sezonul trecut sunt suspectate ca au fost aranjate. Potrivit cotidianului Secolo XIX, politia din Genova a interceptat convorbiri telefonice intre jucatori si pariori, in vizor aflandu-se meciurile Roma – Lazio, Livorno – Juventus si Sampdoria – Inter.

DEZVALUIRI. Politia a interceptat o discutie intre jucatorii Sampdoriei Fabio Bazzani si Francesco Flachi, in urma careia cei doi au fost chemati sa dea declaratii. Astfel, Bazzani, care in returul campionatului trecut a jucat la Lazio, a afirmat ca meciul cu Roma, scor 0-0, a fost aranjat fiindca o remiza era convenabila pentru ambele echipe.

"I-am spus lui Flachi ca la Roma – Lazio sunt sapte sau opt fotbalisti care s-au pus de acord fara ca Di Canio, capitanul de la Lazio, sa stie ceva", a recunoscut Bazzani. La randul sau, Flachi si-a reamintit ca a primit un apel telefonic de la Bazzani, care i-a spus ca "a existat un acord pentru egal, ca Di Canio si-a dat seama in timpul partidei si s-a suparat".

SUSPECT. Pe de alta parte, dintr-o convorbire intre doi pariori a reiesit ca si asupra meciului Sampdoria – Inter, 0-1, planeaza semne de intrebare. Daca la inceputul saptamanii parea o partida de 1 clar, lucrurile s-au schimbat pe parcurs. "Flachi a vorbit cu numarul 32 (n.r. – Vieri) si cu Materazzi.

Ei i-au spus ca n-ar fi nici o problema sa-i lase sa castige." Ulterior, a aparut o alta versiune: "Inter n-o sa faca nici un cadou Sampdoriei pentru ca Mancini nu-l suporta pe Novellino, antrenorul de la Sampdoria".