Suporterii Rapidului si ai Stelei au oferit o mostra din comportamentul huliganilor englezi, la violenta generalizata contribuind si jucatorii celor doua echipe.

Despre fotbal, mai nimic in derby-ul dintre Rapid si Steaua disputat duminica sub Podul Grant. In schimb, pe arena din Giulesti s-a patentat un nou stil de violenta generalizata la care s-au raliat suporterii ambelor rivale si jucatorii deopotriva.

Marele meci a inceput mult inaintea primului fluier al arbitrului Alexandru Tudor, martor involuntar al unor scene ireale pentru un teren de fotbal din Romania. Prima confruntare s-a consemnat in Regie, cind un tramvai plin de rapidisti a fost luat la tinta cu pietre „ros-albastre".

A continuat in arena, cind, cu jumatate de ora inainte de start, fanii „ros-albastri" ingraditi intr-o parte a peluzei au „impartit" scaune cu spectatorii giulesteni de la tribuna a II-a. Dupa ce s-a pus o distanta considerabila intre adversari, violenta a continuat doar verbal. „Nu e avion, dar zboara. Nici liliac, e…", au scris stelistii pe doua bannere. Restul era sugestiv.

Pe o pinza cit jumatate de peluza era desenat un liliac cu cap de cioara. Nici „partea vatamata" n-a stat de-o parte. „Banel = 1 buc. Bunic pierdut", aluzie la o reclama la detergent.

Meciul s-a intrerupt de doua ori

Parca nici nu bagasera membrii celor doua galerii de seama ca meciul se juca de jumatate de ora. Doar o intrare extrem de dura a lui Rada la Radoi, care i-a provocat stelistului o entorsa ce-l va tine o saptamina pe bara, sanctionata doar cu cartonas galben, ori alte doua-trei altercatii intre jucatori sa le fi stirnit pofta de injurii in plus.

A venit minutul 33 cind spectatorii au intrat din nou in joc. Banel Nicolita l-a lovit cu cotul in figura pe Daniel Niculae fiind eliminat. A urmat o ploaie, nu de ocazii rapidiste, ci de scaune aruncate de stelisti pe teren, unul atingindu-l si pe Tudor. Punctul culminant avea sa vina in repriza secunda cind portarul Stelei, Vasili Hamutovski, a stat linga galeria Rapidului.

Un telefon mobil, o pereche de ochelari, zeci de pietre, zeci de brichete au zburat in directia adversarilor. Meciul s-a intrerupt de doua ori si a reinceput doar dupa interventia telefonica a presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, aflat la tribuna oficiala alaturi de presedintele Traian Basescu. S-a incheiat 0-0, adica nimic la nimic.

Jandarmii dau vina pe LPF si FRF

„Caseta tehnica" a inclus 550 de scaune rupte in sectorul Stelei, luneta sparta a unei masini de prezentare si 12 (!) suporteri amendati de Jandarmerie, care a acuzat cluburile, federatia si liga pentru ca incurajeaza vinovatii

In rest vina s-a mutat dintr-un careu in altul.

„In istoria vizitelor facute de alte galerii in Giulesti n-a existat niciodata un episod de genul aceluia «regizat» de asa-zisii suporteri ai Stelei", noteaza site-ul oficial al Rapidului, in timp ce stelistii reclama comportamentul suporterilor de la tribuna 0, care l-au stropit cu un pahar de suc pe atacantul Andrei Cristea si care i-au injurat pe oficialii „ros-albastri".