Rapid si Steaua si-au continuat ieri duelul inceput duminica seara pe teren. Constantin Zotta, secretarul general al alb-visiniilor, a declarat ca pagubele inregistrate la stadionul din Giulesti, in sectorul in care au stat fanii Stelei, se ridica la cel putin 10.000 de euro. "Au fost manifestari mai mult decat huliganice care nu pot fi explicate. Nu stiu daca a fost vina jandarmilor, nu cred.

Oricum, nici o alta galerie nu a facut vreodata pagube atat de mari", a spus Zotta. "Nu stim deocamdata suma totala a pagubelor. Asteptam devizul unei societati de constructii pentru devastarile de la peluza si in plus si o evaluare de la Auto Italia privind stricaciunile provocate autoturismului expus in acea zona", a spus Zotta.

Cele doua cluburi s-au duelat ieri prin intermediul site-urilor oficiale. Cel al Rapidului a titrat "Vandalism de tip Steaua", notand: "In istoria vizitelor facute de alte galerii in Giulesti n-a existat niciodata un episod de genul aceluia ´regizatS de asa-zisii suporteri ai Stelei.

Mai mult de 1.000 de scaune rupte (multe dintre ele ajunse apoi in teren), automobilul Fiat, expus pe pista stadionului, distrus, grupurile sanitare din incinta peluzei vandalizate de-a dreptul, peretii de la caile de acces in peluza distrusi si ei". In consecinta, giulestenii solicita sanctiuni drastice pentru oaspetii de duminica:

"Daca, la meciul din primavara, din Ghencea, stadionul Rapidului a fost suspendat din motive incerte - in premiera, sanctiunea a fost dictata la un joc disputat in deplasare, deci precedentul exista -, atunci, dupa ceea ce s-a intamplat de data aceasta (inclusiv scandarile rasiste), stadionul Stelei ar trebui suspendat vreo doi ani de aici incolo.

Si trebuie tinut cont de faptul ca evenimentele produse ulterior au venit ca urmare si a acestor manifestari, declansate cu aproape o ora inaintea startului, cand stelistii au inceput sa rupa scaunele si sa arunce cu ele in jandarmi. De ce nu s-au luat masuri atunci? Poate nu se mai ajungea la problemele din timpul meciului...", se precizeaza in material.

In replica, ros-albastrii au acuzat comportamentul fanilor giulesteni de la tribuna 0. "De ani buni, in Giulesti nu numai jucatorii, antrenorii si oficialii oaspetilor sunt injurati, dar ei sunt obligati sa suporte injosiri din parte unor persoane dubioase, certate cu notiunea de civilizatie, care populeaza - pe ce baza, oare? - sectorul central de sub tribuna oficiala.

Stelistii amintesc ca de "tratamentul" acestor indivizi s-au bucurat, de-a lungul timpului, Cornel Dinu, Victor Piturca sau Walter Zenga si anunta ca de aceasta data victima a fost jucatorul Andrei Cristea, caruia i-a fost varsat un pahar de suc in cap. (B.G.)

Radoi are entorsa

Mirel Radoi, capitanul Stelei, a suferit o entorsa de gradul doi dupa ce a fost faultat dur de fundasul rapidist Ionut Rada. El a fost inlocuit la pauza cu Lovin, iar imediat dupa meci a fost dus la spital, unde i s-a aplicat o atela gipsata, un prim diagnostic al medicilor fiind entorsa de gradul doi.

In cateva zile, fotbalistul stelist va fi supus unui examen RMN pentru a se stabili daca i-au fost afectate ligamentele gleznei, in urma consultului urmand sa se stie cu exactitate cat timp va lipsi de pe gazon.

Staff-ul medical al campionilor spera sa-l recupereze pe Radoi pana duminica, cand Steaua primeste pe teren propriu pe Gloria Bistrita sau, in cel mai rau caz, pana joia viitoare, cand ros-albastrii merg la Genova pentru emciul cu Sampdoria din grupele Cupei UEFA.