In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, contractele care contin clauze de restrictionare a concurentei trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru evaluarea posibilului impact anticoncurential al acestora asupra pietei romanesti sau a unei parti a acesteia.

Pana la aceasta data, SC Petrom SA Bucuresti nu a notificat Consiliul Concurentei in legatura cu noul contract de prestari servicii incheiat cu SC Petromservice SA Bucuresti, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei.

In ceea ce priveste schimbarea structurii actionariatului la SC Rafiserv Arpechim SA si SC Rafiserv Petrobrazi SA, intrucat SC Petrom SA Bucuresti a dobandit controlul la aceste societati, prin semnarea Contractelor de Vanzare-Cumparare de Actiuni la data de 28.09.2005, termenul limita de depunere a notificarilor (30 de zile de la semnarea contractelor - conform Legii concurentei nr. 21/1996, republicata) expira vineri 28.10.2005.

Pana la aceasta data, SC Petrom SA Bucuresti nu a depus la Consiliul Concurentei formularele de notificare ale celor doua operatiuni de concentrare economica.