Rapid si Steaua continua sa se acuze reciproc de responsabilitatea incidentelor petrecute, duminica, la meciul direct, desfasurat pe Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, incidente soldate cu vandalizarea arenei si cu intreruperea partidei de doua ori din cauza obiectelor aruncate din tribune.

Steaua a remis, luni, un comunicat in care acuza suporterii formatiei din Giulesti de incidentele petrecute la partida cu Rapid, din etapa a X-a a Diviziei A, incheiata cu scorul de 0-0, precum si atitudinea jucatorului Ionut Rada la interventia asupra lui Mirel Radoi.

"Evenimentele intamplate duminica seara, pe stadionul Giulesti, au fost rezultatul escaladarii de catre spectatorii de casa ai acestei arene a celor mai coborate limite ale degradarii umane", se precizeaza in comunicatul FC Steaua.

In acelasi timp, oficialii clubului Steaua sustin ca nu este prima oara cand jucatori si antrenori ai echipelor oaspete sunt insultati.

"De ani buni, in Giulesti nu numai ca jucatorii, antrenorii si oficialii echipei oaspete sunt injurati, dar ei sunt obligati sa suporte injosiri din partea unor persoane dubioase, certate cu notiunea de civilizatie, care populeaza - pe ce baza, oare? - sectorul central de sub tribuna oficiala a stadionului", se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului din Bulevardul Ghencea.

Rapid a reactionat, marti, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial propriu, fata de afirmatiile oficialilor clubului Steaua pe marginea incidentelor din tribune de la partida disputata duminica.

"Deja se intrece orice limita a bunului simt in cazul incidentelor de la jocul Rapid – Steaua.

Vrand sa deturneze cu orice pret atentia de la adevaratele cauze ale declansarii evenimentelor (vandalismul din zona ocupata de suporterii oaspetilor), tabara stelista se lanseaza in justificari si acuze care mai de care mai absurde.

Se uita, repetam, faptul ca ruperea scaunelor (si transformarea lor in arme de atac) a inceput cu mai bine de o ora inaintea fluierului de start, cand a fost declansat atacul impotriva fortelor de ordine (pe care tot stelistii le-au vrut scoase in afara perimetrului respectiv), si nu – vezi Doamne – cand arbitrul Tudor nu i-ar fi acordat

cartonasul rosu lui Ionut Rada", se precizeaza in comunicatul de pe site-ul clubului Rapid.

Oficialii echipei Rapid au reactionat si fata de afirmatiile managerului general al clubului Steaua, Mihai Stoica, cel care a catalogat interventia jucatorului Ionut Rada asupra lui Radoi ca fiind "fault odios".

"Se arunca vorbe grele, gen «fault odios», cuvinte iesite din gura unor persoane care n-ar avea nici cel mai mic drept sa dea lectii de moralitate si fair-play.

Odios e, in primul rand, gestul de a da pumni in gura propriilor suporteri, nu un fault, e adevarat, dur si regretabil, dar care n-a fost nicidecum intentionat, pe care il poti intalni la aproape fiecare meci".

De asemenea, se face referire la interventiile capitanului echipei Steaua, Mirel Radoi, in partidele anterioare.

"Domnul Radoi, devenit brusc victima cainata de toata lumea (s-au uitat foarte usor pumnii impartiti, nu demult, pe teren de catre capitanul Stelei), uita sa pomeneasca despre atacul criminal comis de el in finalul primei reprize asupra lui Marius Constantin - caseta meciului poate fi cercetata de oricine - caruia, daca rapidistul nu s-ar fi ferit, i-ar fi facut piciorul zob".

Comunicatul emis de FC Rapid se incheie cu intrebarea "L-ati uitat pe Ardeleanu?", care face referire la faultul comis, in anul 1999, de actualul presedinte executiv al clubului Steaua, Marius Lacatus, asupra jucatorului formatiei FCM Bacau, Vasile Ardeleanu, interventie soldata cu dubla fractura de tibie si peroneu.

Incidentul s-a petrecut in minutul 12 al partidei Steaua - FCM Bacau, din cadrul etapei a XXV-a a Diviziei A, scor 2-1.