Joi, 27 octombrie, ora 11.00, la Ministerul Afacerilor Externe are loc lansarea volumului Europa din noi. Regalitatea si democratia-spectacol de Radu Principe de Hohenzollern-Veringen aparut in colectia „Ego" la editura Polirom. La lansare vor participa Mihai-Razvan Ungureanu, Valentin Naumescu, prof. univ.dr. Teodor Frunzeti, Silviu Lupescu.

Editura Polirom lanseaza volumul Europa din noi. Regalitatea si democratia-spectacol, semnata de Radu Principe de Hohenzollern-Veringen. Evenimentul va avea loc miine, 27 octombrie 2005, ora 11.00, la Ministerul Afacerilor Externe, Sala Gafencu.

Prezinta: Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul Afacerilor Externe; Valentin Naumescu, secretar de stat; A.S. Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, autorul cartii; general de brigada prof.univ.dr. Teodor Frunzeti; comandantul Comandamentului 2 Operational Intrunit „Maresal Alexandru Averescu" de la Buzau; Silviu Lupescu, directorul Editurii Polirom.

Scrise in perioada 1994-2005, articolele si conferintele incluse volum reflecta doua realitati: cea a propriului destin, care a translat din lumea artei in lumea publica (regalitate, politica, diplomatie), precum si realitatea lumii noastre, oscilind intre democratia-spectacol si actele de eroism, intre libertatea galopanta si terorism, intre acte de coruptie (economica, psihologica, afectiva si morala) si gesturile vizionare.

Alteta Sa Radu, Principe de Hohenzollern‑Veringen – nascut (Radu Duda) la 7 iunie 1960, la Iasi. Este sotul A.S.R. prin­cipesa Margareta a Romaniei si a fost creat principe de Hohenzollern‑ Veringen la 1 ianuarie 1999. A absolvit Liceul Internat „Costache Negruzzi", din Iasi, in 1979 si Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica in 1984.

Este Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, Consilier al Majestatii Sale regele Mihai I. Asigura inaltul patronaj al Camerei de Comert Romano‑Britanice si este membru fondator si membru in Consiliul Director al asociatiei „Casa NATO". Principele Radu este autorul cartilor: Dincolo de masca (1997), L’ame du masque (Les Presses de l’Avenir, Belgia, 1998), Ana a Romaniei.

Un razboi, un exil, o viata (2000), Michael of Romania. A Tribute (SUA, Suedia, 2001), Mihai al Romaniei ( 2001), Anne of Romania – A War, An Exile, A Life (2002), Kildine (traducerea romaneasca a cartii de povesti a reginei Maria a Romaniei) (2003), Sapte (2003), The Royal Family of Romania (2004).