Criticile lansate de ministrul Justitiei Monica Macovei la adresa fostei guvernari, cu privire la numarul mic de procese de mare coruptie de la PNA, nu fac decat sa continue "un joc idiot al numerelor", a declarat fostul ministru de resort, Cristian Diaconescu, la emisiunea "Stirea Zilei" de la Antena 3.

"Va veni vremea cand voi spune mai multe despre acest lucru", ameninta Diaconescu, fara a oferi alte precizari cu exceptia faptului ca se refera la "coruptia care a existat si inainte de 2005, si dupa".

Marti, in cadrul aceleiasi emisiuni gazduite de Gabriela Vranceanu Firea, ministrul Macovei a mentionat ca la sfarsitul anului trecut predecesorul sau vorbea de existenta a 40 de dosare de mare coruptie, cand s-ar fi dovedit ca erau doar patru.

In replica, Diaconescu a explicat ca el ar fi citat atunci datele oferite de fostul sef al PNA Ioan Amarie si ca situatia s-ar fi complicat din cauza numarului mare de dosare plimbate multa vreme intre PNA si Parchetul General.

In conditiile ultimelor luari de pozitie ale actualului ministru al Justitiei, "nu cred ca mai putem coopera cu actuala putere", a insistat reprezentantul PSD.

La randul sau, presedintele Asociatiei Magistratilor, Viorica Costiniu, a raspuns avertismentului lansat in prealabil de Monica Macovei, referitor la responsabilitatea absoluta pe care o au magistratii si procurorii in combaterea coruptiei, astfel incat aceasta problema sa nu mai fie o problema pentru integrare.

Costiniu a afirmat ca unul dintre principalele motive pentru care magistratii nu au facut suficiente in acest sens este faptul ca gestionarea finantelor si a logisticii din Justitie tine de ministerul de resort.

Ea a apreciat ca intre raportul "cuminte" de saptamana aceasta si cel de anul trecut "nu exista diferente semnificative".