Una dintre cele mai importante institutii financiare din lume este pe cale de a fi vanduta. Grupul Bloomberg, detinut de miliardarul american ce i-a dat numele, Michael Bloomberg, ar putea fi vandut agentiei de presa rivale, Reuters, in cazul in care va castiga alegerile pentru un nou mandat la primaria New-York-ului.

Pretul estimativ al grupului financiar Bloomberg este situat intre 10 si 16 miliarde dolari. Bloomberg are 8.000 de angajati si ofera informatii in timp real despre fluctuatiile pietelor financiare si bursiere.

Miliardarul Michael Bloomberg, 63 de ani, proprietarul institutiei financiare, ar putea fi reales primar al New-York-ului, iar daca va obtine aceasta functie, el ar putea profita de situatie pentru a realiza aceasta tranzactie. El este favorit la alegerile din 8 noiembrie, care i-ar acorda un nou mandat de 4 ani la conducerea primariei.

Michael Bloomberg ar putea vinde 72% din actiunile companiei, deoarece doreste sa se axeze pe activitati filantropice. Analistii estimeaza ca el ar putea sa-si foloseasca averea de miliarde de dolari pentru a crea un trust caritabil similar celui realizat de fondatorul Microsoft-ului, Bill Gates.

Informatii recente dau drept posibili cumparatori companiile Microsoft si Yahoo, care ar putea echipa Bloomberg cu propriile software. Alti posibili cumparatori sunt companii care activeaza in industria media.

Au existat informatii la sfarsitul anului trecut cum ca miliardarul american ar fi spus in cadrul unui eveniment monden ca intentioneaza sa vanda compania pe care a fondat-o in 1981. Statiile Bloomberg, care transmit informatii si analize despre actiuni, credite, etc. sunt utilizate de peste 200.000 de clienti de pe intreg mapamondul.

Este dificil de realizat o estimare prvind valoarea de piata a companiei, intrucat Bloomberg este o firma privata. Se vehiculeaza insa un pret intre 10 miliarde dolari - valoarea Reuters-ului, cel mai mare rival al celor de la Bloomberg - si 16 miliarde dolari. O alternativa la vanzare directa ar putea fi listarea grupului la Bursa new-yorkeza.