Phil Collins soseste in Romania sambata dupa-amiaza, cu o cursa charter, impreuna cu sotia, Orianne Cevey, doi dintre cei cinci copii ai sai si membrii trupei sale. Restul echipei, circa 70 de persoane, va sosi cu autocarele. Oaspetii vor fi cazati la Hotelul Marriott, pana luni dimineata, si se vor ocupa singuri de meniu, printr-o firma de catering.

Phil Collins nu a avansat nicio conditie extravaganta, dar a tinut neaparat sa i se amenajeze un spatiu de joaca pentru copiii lui si ai colegilor de trupa, chiar in spatele scenei, in zona alocata artistilor.

Dupa cum ne-a declarat Dorian Ciubuc, directorul general al Fun Time Production - firma care se ocupa de organizare -, echipa lui Phil Collins a precizat ca locul de joaca trebuie dotat cu televizor si DVD.

Pregatiri pentru concert

Phil Collins va canta duminica, la Romaero, incepand cu ora 20.30, timp de doua ore, intr-un concert care face parte din turneul „First Final Farewell". Spectacolul va fi „cea mai impresionanta productie realizata vreodata in Romania", dupa spusele oranizatorilor.

Hangarul Romaero, cu o suprafata de 6.500 mp, a fost dotat cu incalzire, ventilatie si doua tribune laterale (2.000 de locuri), pentru ca spectatorii de pe scaune sa vada peste capetele celor care stau in picioare. Tavanul si peretii laterali ai arenei au fost imbracati cu material textil, pentru a asigura o acustica optima a incintei,

s-a montat un ecran de 160 mp si o scena mobila, cu platforme ridicatoare.

Printre personalitatile care vor veni sa il vada si sa il asculte pe Phil Collins se pare ca va fi si Traian Basescu, impreuna cu familia, deoarece ginerele sau, Bodo, a cumparat 8 bilete. Va fi prezent premierul Calin Popescu-Tariceanu impreuna cu sotia, si Dan Voiculescu.

Show de 500.000 de euro

Desi onorariul lui Phil Collins este „aparat" de clauzele contractuale, surse din jurul organizatorilor spun ca e vorba despre o suma care depaseste 350.000 de dolari. Dorian Ciubuc, director general Fun Time Production, ne-a declarat doar: „Pentru acest spectacol a fost alocat un buget de 500.000 de euro, iar contractul este procentual cu minimum garantat.

De asemenea, le vom pune la dispozitie 5.000 de euro pentru cumpararea alimentelor necesare echipei pe perioada petrecuta in Romania". Contractul lui Phil Collins prevede ca acestuia ii revine un procent din banii obtinuti in urma vanzarii biletelor, dar i s-a garantat o suma minima, pe care o va primi indiferent de numarul biletelor vandute.

Se mai gasesc aproximativ 1.000 de bilete, in picioare, la casa de bilete a Salii Palatului, la magazinul Muzica, in reteaua Diverta, Hollywood Music & Film, Libraria Carturesti si pe website-ul www.bileteonline.ro. In ziua spectacolului se pot cumpara si de la un punct de vanzare amenajat la Romaero.

Preturi: Categoria VIP - 449,5 RON; Categoria I - 299,5 RON; parter, sector A, in picioare - 189,5 RON; parter, sector B, in picioare - 129,5 RON