Ioan Isaiu sau pe numele de scena Octavian Barbulescu din „Secretul Mariei" ar putea sa-i fure lui Mircea Radu tronul de idol masculin, cel putin pentru publicul feminin al Antenei 1. Pina atunci, Ioan Isaiu vine din Singapore, unde a ajuns din Noua Zeelanda. Se urca in avion daca il cheama teatrul. Nu-si face planuri, dar face afaceri, deocamdata, numai in Singapore.

Dragoste ca-n telenovele?

O iubire chiar atit de oarba nu mi s-a intimplat. Am avut si eu iubirile mele ca orice barbat pina la virsta la care ma aflu, dar intr-atit de oarba chiar nu. E o iubire, cu ghilimele de rigoare, patalogica. Am cunoscut oameni care iubesc prin toti porii, fara sa ia in seama parerile nimanui, fara sa vada ceea ce de fapt vad cu ochii lor.

Prin lume

Am avut asa un traseu pe harta lumii. Am plecat de-aici in Noua Zeelanda, am locuit acolo citiva ani. Am lucrat intr-un restaurant, am fost managerul barului in acel restaurant. Intre timp am mers in Singapore si am inceput acolo o afacere cu un asociat singaporez. Organizare de concerte, impresariat artistic. Asta mi-a permis ca acum doi ani sa mai revin in tara ca sa joc la Cluj.

Afaceri si actorie

Am trait experienta omului de afaceri dincolo. Acum mi-e dor de actorie, dar as merge pe proiecte pe colaborari. Imi place laboratorul teatrului, imi plac repetitiile, toate intimplarile dinaintea premierei. Nu stiu daca as mai vrea sa fiu angajatul unei institutii teatrale unde sa fiu constrins sa creez. Eu nu mai imi fac planuri, las lucrurile sa se intimple.

Si asta imi permite sa ma ocup de o afacere care se rezolva din 20 de telefoane care consuma citeva ore pe zi.

Bingo

Am mai facut televiziune intr-o statie locala din Cluj. Am facut o emisiune de umor cu un coleg de la teatru si am si prezentat un concurs local de genul bingo. Asta erau produsele pentru televiziunea locala.

Singapore

Ca tara, ca societate, cel mai mult se muleaza Singapore. Imi place agitatia aia, e o lume foarte cosmopolita. Intri si faci imediat parte din intreg, nu mai ai nevoie de pripoane. Nu esti inlaturat. Nu conteaza ca esti alb. Zeci de mii de oameni fac cite o scurta oprire pentru cumparaturi. E un punct foarte viu, un oras care 24 de ore din 24 nu doarme.

Johari

Veneam spre casa si m-am oprit sa vad zona aia. Intimplarea a facut sa-l cunosc pe Johari Ibrahim actualul meu partener. Ma simt ca la mine acasa acolo. Mama lui e mama mea adoptiva, surorile lui sint surorile mele. El avea un restaurant cu bucatarie italieneasca. A lucrat foarte multi ani la cea mai mare casa de discuri din Asia de Sud.

Obosise si voia sa se ocupe de familie si atunci a facut o afacere de familie, a facut restaurantul asta. Ne-am legat intr-o prima discutie. Am aruncat nada daca sa-i propun un produs din Romania pe care sa-l promovam in Singapore. Am venit cu Sistem, pentru ca era o trupa noua cu impact vizual, nu era bazata pe vorbe. In doua saptamini, daca totul merge bine Amadeus va fi pentru prima oara acolo.

Ioan Isaiu vs Mircea Radu?

Mi se pare o rautate. Am avut o experienta foarte ciudata. Eram student si faceam autostopul. Si m-a luat un individ care era clar sofer de duminica cu masina lui lucind de curatenie si totul aranjat, numai ca el conducea ca si un elev la scoala de soferi.

Primii kilometri a fost mai greu pina am ajuns in spatele unui camion care mergea cu 50, si el incerca sa-l depaseasca cu 55 la ora si mergeam asa in paralel, din fata veneau masini care treceau in sant ca sa nu intre in noi. Si omul zice impasibil: „Este loc pe drumul tarii pentru toata lumea".

Parodie

Mor de ris cam zilnic cu doamna Olga Delia Mateescu pentru ca ea e o actrita de comedie foarte buna. Sub aparenta asta de femeie intransigenta e o comediana desavirsita. Nu exista scena pe care s-o repetam fara sa intram putin in parodic. La inceput, sobrul si starea de conflict o dam asa din virful buzelor.

Dragoste ca-n viata?

Nu se preconizeaza nimic. Va veni un moment si pentru cerculetul asta de aur. Dar nu e acum. Daca pina la virsta asta am reusit inseamna ca nu se mai intimpla, asta e parerea colectiva. Va aparea ea cu tabieturile ei, eu cu ale mele si daca ajungem sa ne respectam macar jumatate unul celuilalt atunci vom face...