Un sondaj efectuat de cotidianul „ProSport" releva un avantaj substantial al „Baciului" in fata actualului presedinte, Mircea Sandu

Cursa spre postul de presedinte al FRF pare sa aiba un nou favorit: Gica Popescu! Aceasta este concluzia sondajului efectuat zilele trecute de colegii de la cotidianul „ProSport" printre alegatorii care vor fi chemati luni, 21 noiembrie, sa-l aleaga pe noul sef de la „Casa Fotbalului".

Dupa ce i-au consultat pe toti membrii cu drept de vot din fotbalul romanesc si au contabilizat rezultatele, ziaristii de la „ProSport" au constatat ca Baciul are 138 de voturi fata de cele doar 99 de voturi pentru Mircea Sandu, actualul presedinte! Este un rezultat surprinzator, avand in vedere ca Nasul era socotit de toata lumea, pana acum, marele favorit al alegerilor. Intregul material il puteti citi astazi, in cotidianul „ProSport".

In primul esalon, unde puterea lui Ioan Becali e mare, rezultatele par clare, opt cluburi anuntand deschis ca-l vor vota pe Popescu. Doar trei au recunoscut ca-l sustin pe Sandu, alte cinci abtinandu-se. Divizia B pare impartita destul de clar, intr-un echilibru care poate fi stricat de optiunea de ultim moment a indecisilor.

Dintre cele 47 de cluburi, 18 sunt cu Popescu, 15 - cu Sandu, iar 14 nu s-au hotarat. Divizia C aduce si primul soc de proportii, 62 dintre cluburi anuntandu-si sprijinul pentru „Baci". Doar 27 de voturi are Nasul in acest esalon. 36 de votanti sunt nehotarati.

309 alegatori

O alta „bomba" vine de la fotbalul in sala, unde cluburile dintre cele trei divizii s-au declarat, in majoritate, alaturi de Popescu. Scorul este de 25-6 in favoarea acestuia. La AJF-uri, situatia e mai incurcata, 19 preferandu-l pe Sandu, 8 - pe Popescu, iar 15 se abtin.

La fotbalul feminin, trei cluburi sunt cu Nasul, doua - cu Baciul, iar trei nu se pronunta. In sfarsit, ultimul domeniu, cel al juniorilor, consemneaza suprematia lui Sandu, care are 26 de voturi, fata de doar 15 pentru Popescu.

In Adunarea Generala a FRF puteau vota, la inceputul sezonului, 313 membri (16 in Divizia A, 48 in Divizia B, 126 in Divizia C, 42 la AJF-uri, 41 la juniori, 33 la fotbal in sala, 7 la fotbal feminin). Din diverse motive, patru cluburi s-au retras, pierzandu-si locul (unul in Divizia B, unul in Divizia C si doua la fotbal in sala).

„Semnalizezi stanga si faci dreapta!"

Cateva lucruri ar fi totusi de remarcat. In primul rand, exista un numar foarte mare de votanti indecisi: 72 (aproximativ 23 la suta). Optiunea de ultima ora a acestora ar putea inclina balanta in favoarea oricaruia dintre cei doi concurenti. O alta obiectie tine de sinceritatea raspunsurilor. Conducatorii din fotbalul romanesc sunt celebri pentru viclenie si „flexibilitate".

Cel mai elocvent exemplu il constituie alegerile din 2000 pentru presedintia LPF. Sprijinit de Ioan Becali, Gino Iorgulescu a incercat atunci sa-l concureze pe Dumitru Dragomir. Inaintea scrutinului, 12 cluburi il asigurasera pe Becali ca-i vor sustine candidatul.

Votul secret a adus insa o mare surpriza, Dragomir castigand categoric! Concluzia a tras-o Jean Padureanu, presedintele Gloriei Bistrita: „In viata, uneori semnalizezi stanga si faci dreapta...".

Olteanul pariaza 1.000 de euro pe succesul sau

Gica Popescu pare sigur de victorie! „Baciul" pune prinsoare astazi, in cadrul emisiunii sportive „Pariu 24", de la National TV, ca pe 21 noiembrie va deveni noul sef al FRF. La capatul emisiunii care incepe la ora 16.30, Popescu va paria pe 1.000 de euro cu moderatorul Ion Alexandru pe succesul sau.

Dupa avocatul George Vlaicu, un alt personaj necunoscut fotbalului si-a anuntat ieri pretentiile la sefia FRF: profesorul Paul Zarna. In cursa s-a inscris si Octavian Popescu, fost fotbalist si antrenor al nationalei de tineret, emigrat in anii ‘80 in Germania. In acest moment, numarul candidatilor la presedintia federatiei a crescut la cinci.

„Baciul" va porni saptamana viitoare intr-un turneu electoral pe ruta Timisoara - Resita - Deva - Arad - Oradea - Zalau - Cluj - Alba Iulia - Buzau - Constanta - Bucuresti.