Liderul UDMR, Marko Bela, i-a adunat miercuri seara pe parlamentarii si secretarii de stat din guvernul Tariceanu apartinand acestei formatiuni pentru a discuta strategia partidului dupa conjunctura creata de respingerea proiectului de lege privind statutul minoritatilor.

Potrivit deputatului UDMR, Kelemen Atilla, in cadrul intalnirii s-a vorbit si despre iesirea de la guvernare a UDMR ca despre o „ultima solutie" in cazul in care legea va cadea si la Camera Deputatilor.

De partea cealalta, ieri, mai satisfacut ca niciodata, Dan Voiculescu a tinut o noua conferinta de presa, a doua in decurs de trei zile. El a repetat obsesiv pretentia PC de a vota statutul cu conditia ca minoritatea romana sa fie reprezentata in consiliile culturale ale maghiarilor. Mai mult, el a plusat anuntand ca vrea ca solutia PC sa fie votata prima inainte de orice fel de lege UDMR.

„Nu din cauza noastra vor exista crize guvernamentale in Romania. Ce va face UDMR trebuie discutat cu ei", a indemnat Voiculescu.

Pentru ca, in premiera, Partidului Conservator i se da o asemenea importanta, Dan Voiculescu s-a simtit in putere sa-l someze pe „barbatul politic" Traian Basescu. „Sa rememoram momentele la care PC a fost acuzat de tradare. De aceea, in zilele urmatoare, ii vom cere lui Basescu sa clarifice odata pentru totdeauna acest mit.

Pentru a lamuri public ce a vrut sa spuna prin „solutia imorala virgula PUR", a spus Bogdan Ciuca, aflat la dreapta lui Voiculescu. „Nu se stie daca guvernarea este imorala sau PUR este imoral. Pentru presa s-a retinut ca PUR este imoral, insa din discutiile cu Basescu a rezultat ca guvernul este imoral. Sa declare daca s-a referit la solutie sau la PUR. E datoria dansului s-o clarifice.

Avem in plan sa trimitem scrisori la Cotroceni. Daca nu va raspunde inseamna ca nu e barbat politic, pentru ca trebuie sa explice public ce e solutia imorala", a iesit la atac si Dan Voiculescu.