Guvernul ar trebui sa consulte mai des oamenii de afaceri inainte de a lua decizii care afecteaza mediul de afaceri, pentru a creste competitivitatea Romaniei in cursa pentru investitii straine.

Gilbert Wood, presedintele Consiliului Investitorilor Straini, a declarat, in cadrul Forumului International de Investitii, ca in curand "nu vor mai fi companii de privatizat, si atunci Romania va fi nevoita sa atraga investitii greenfield tot mai numeroase, intrand in competitie cu statele vecine.

Guvernul trebuie sa coopereze mai mult cu cei care efectiv deruleaza afaceri in Romania, pentru ca investitorii actuali pot atrage investitori noi", a precizat Wood. Oficialul a facut apoi referire la Codul Muncii, care face ca Romania sa fie necompetitiva in atragerea investitiilor straine.

"Vrem un Cod al Muncii mai flexibil si speram ca guvernul va gasi o solutie acceptabila", a spus acesta. Reprezentantul investitorilor a salutat faptul ca au fost invitati sa comenteze propunerile pentru modificarile Codului Fiscal si a afirmat ca o permanentizare a acestei practici ar avea efecte pozitive asupra mediului de afaceri si a imaginii Romaniei in strainatate.

"Daca intalnirile noastre vor continua, nu vom ezita sa ne laudam cu aceasta in afara tarii", a afirmat Wood.