Aseara, Bogdan Olteanu, Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, a discutat cu Carol Sebastian, in cadrul emisiunii Guerrilla Raport, conditiile privatizarii BCR si CEC.

Olteanu, membru in comisia care selecteaza ofertele de privatizare a BCR, a precizat ca banii obtinuti din privatizarea bancii vor fi folositi exclusiv pentru dezvoltare, proiecte pentru infrastructura si cofinantarea unor proiecte europene.

La intrebarea lui Carol Sebastian, daca FMI-ul ar fi de acord cu aceasta utilizare in infrastructura a banilor, Olteanu a precizat ca importanta este gasirea unei formule care sa fie acceptabila in primul rand pentru Comisia Europeana. Ministrul a mai fost de parere ca nu exista impedimente pentru publicarea in intregime a contractului de privatizare a bancii.

In ceea ce priveste privatizarea CEC, ministrul a aratat ca, spre deosebire de BCR, aici vor predomina criteriile tehnice cum ar fi cele legate de puterea bancii ce va oferta, de numarul de filiale, de capacitatea bancii respective de a derula proiecte europene. "CEC-ul are multe filiale, dar nu face prea multe afaceri pe piata," a explicat ministru motivul alegerii acestor criterii.