Cotidianul continua seria Generatia Asteptata cu sectiunea dedicata tinerilor savanti. Acesti tineri exceptionali va vor fi prezentati pe parcursul a doua zile, pe 16 dintre ei i-ati cunoscut ieri, astazi, inca 17.

"Multi, dar destepti

Am stiut intotdeauna ca exista, ca sint buni si ca ne fac cinste pe unde ajung. Acum, cand i-am cautat, ne-am dat seama ca nu e vorba doar de un mit autohton. Tinerii savanti romani chiar exista. Si nu sunt putini la numar. E timpul ca Romania sa inceapa sa le dea credit.

Numarul ales pentru a ilustra Generatia Asteptata a tinerilor savanti este, intr-adevar mult prea mic. Tinerii care ar fi meritat sa fie selectati in acest demers sint mult mai multi decit am estimat, am spune chiar ca sint mai multi decit ne-am fi gindit.

Echipa Cotidianul a corespondat cu citeva sute dintre ei. O parte dintre acestia au refuzat aceasta initiativa din start, considerind ca munca lor trebuie sa fie, ca si pina acum, mai degraba discreta; ne-au spus ca ceea ce fac ei nu are de-a face cu faptul de a fi facut star in presa. Ori ca demersul nostru e inutil. I-am inteles pe toti acestia si le-am respectat optiunea."