Criminalistii sustin ca arma din cazul Iovan nu s-a declansat prin lovirea tevii, ci prin apasarea tragaciului, fara sa excluda insa varianta unei actionari accidentale a acestuia.

Raportul final nu a ajuns inca la procuror, pentru ca avocatul angajat de sora lui Bogdan Iancu le-a cerut politistilor sa cerceteze si daca pe pusca se putea monta un amortizor.

Confirmarea ipotezei ar putea demonstra, in opinia avocatei, ca Iovan a actionat cu premeditare. Avocatul familiei Iancu a adus la Parchet si doua bibelouri cu cristale Svarowski pe care le-ar fi gasit in garsoniera lui Bogdan. Avocata crede ca acestea ar putea proba o eventuala legatura anterioara cu familia Iovan, insa acest lucru nu este confirmat de ancheta.

Politistii l-au identificat pe Bogdan Iancu drept autor al unui alt furt comis cu cateva luni in urma tot in zona Primaverii. Potrivit unor surse din Politie, Iancu le-ar fi spus ofiterilor care l-au retinut atunci ca aceasta este zona lui de actiune si ca daduse pana atunci peste 150 de spargeri.