Ion Iliescu a lasat de inteles ca nu este interesat de propunerea actualului lider PSD, Mircea Geoana, de a deveni "presedinte fondator" al partidului.

El a declarat in emisiunea "Stirea Zilei" de la Antena 3 ca nu il intereseaza "functiile, titulaturile" si ca nu are nevoie de recunoastere ca presedinte fondator, deoarece statutul sau este deja bine stabilit in societate.

Scrisoarea adresata conducerii PSD, a explicat Iliescu in aceeasi emisiune, este o dovada ca el sprijina aceasta conducere, cu toate ca, la ultimul congres, pentru pozitii de frunte in partid s-au batut oameni care "nu au constiinta politica sa se retraga".

Iliescu a dezvaluit ca unul dintre motivele pentru care a recurs la aceasta scrisoare in comunicarea cu liderii PSD a fost faptul ca Ioan Rus i-a cerut sa le dea acestora "o mana de ajutor".

Vorbind despre aluziile lui Geoana referitoare la varsta sa inaintata, invitatul Gabrielei Vranceanu Firea s-a referit la fostul cancelar german Adenauer, care a obtinut conducerea guvernului de la Bonn pe cand era octogenar.

Mai mult, el a sugerat ca se considera "liderul traditional al partidului", iar faptul ca in aceasta calitate a fost aspru criticat de alti membri a transmis un mesaj negativ opiniei publice.

Iliescu a calificat ultimele iesiri ale lui Geoana la adresa sa drept "neintelepte" si a apreciat ca presedintele actual al PSD "abia acumuleaza experienta politica".