Cumparatorul Connex, compania Vodafone, a rezolvat litigiul cu Telemobil si a lansat pentru prima data oferte sub noua marca. Reprezentantii Connex au declarat ca problema s-a aranjat in mod „amiabil".

Intrebati la cat s-a cifrat tranzactia, cei de la Connex au refuzat sa raspunda. „Intelegerea cu Telemobil s-a finalizat foarte recent", a declarat presedintele MobiFon, Ted Lattimore. Surse din piata sustin ca discutiile nu au avut loc in Bucuresti, ci la Londra, intre Vodafone si actionarul majoritar al Telemobil, compania Inquam.

Tranzactie cu cantec

In luna martie, Vodafone a negociat si a cazut la intelegere cu TIW pentru cumpararea operatorului roman de telefonie mobila Connex.

Tranzactia, evaluata la 2,5 miliarde dolari, a fost cea mai buna vanzare a unei companii nascute si dezvoltate in Romania.

Planul prevedea ca din toamna sa inceapa campania de rebranding, in care Vodafone avea sa fie prezentata publicului si in timp chiar sa inlocuiasca brandul Connex.

Lucrurile ar fi fost simple daca marca nu ar fi fost deja inregistrata in Romania, de zece ani, de compania Telemobil - proprietarul Zapp. Vodafone a decis sa-i dea in judecata, cerand anularea drepturilor Telemobil asupra marcii.

Asa a inceput conflictul, la care s-au inrolat: o companie de telefonie mobila romaneasca, cea mai mare companie de telefonie mobila din lume si doua mari case de avocatura - pentru a castiga un brand international si dreptul de a folosi culoarea rosie. „Deocamdata nu ne vom schimba culoarea", este singura informatie pe care au vrut s-o dea cei de la Zapp referitor la acest subiect.

Abonament in familie

Odata cu integrarea celor doua branduri intr-o denumire comuna, Connex-Vodafone a lansat si prima oferta pe piata romaneasca, Vodafone Family. Aceasta se adreseaza familiilor si este destinata grupurilor de doi pana la sase membri.

Pachetul de servicii este disponibil in doua variante de abonament - Vodafone Family 200, care include 200 de minute nationale si costa 15 dolari/luna, si Vodafone Family 500, care asigura clientilor 500 de minute nationale lunar.