Monitorizarea si evaluarea reformelor in justitie va continua chiar daca in ultimul raport de tara au fost evidentiate progrese in acest domeniu. Anuntul a fost facut, sambata, la Olanesti, de ministrul Justitiei, Monica Macovei.

Intr-o declaratie consemnata de Radio Romania Actualitati, Monica Macovei a subliniat:"Stam bine pe reforma justitiei, nu avem cartonas rosu, dar asta nu inseamna ca s-a termiant procesul de reforma.

Se subliniaza in raportul de monitorizare ca urmeaza o faza extrem de importanta de implementare, de aplicare a legilor care este practic in mana judecatorilor, procurorilor, a Consiliului Superior al Magistraturii.

Sigur ca sunt si domenii in care stam inca prost cum ar fi faptul ca nu se executa hotararile judecatoresti in materie civila, asistenta acordata de avocati pentru oamenii saraci care nu-si permit sa-si plateasca avocatia este o chestiune in care nu stam bine, aceasta asistenta

este de o calitate destul de slaba si sunt si alte domenii in care mai avem de lucru.

Monitorizarea si evaluarea continua: Vom avea misiuni de evaluare din partea expertilor statelor membre in decembrie, ianuarie, februarie si martie, practic in fiecare luna vom fi sub control si sub lupa statelor membre in ceea ce priveste justitia. E firesc sa fie asa.

Vor sa se asigure ca ceea ce punem pe hartie se intampla si in realitate si vor sa vada cu ochii lor cum functioneaza justitia", a adaugat Monica Macovei.