Camelia Voiculescu si-a luat, ca mana-dreapta, o femeie. Monica Mihai a ocupat functia de director de programe, ramasa libera in cursul verii, odata cu plecarea lui Sorin Enache la Realitatea TV.

Prima experienta jurnalistica a Monicai Mihai a fost in Radio Romania Tineret, unde a lucrat din 1986 pana in 1997. „Am inceput in liceu si a fost cea mai misto si cea mai linistita perioada din viata mea. Mi-am satisfacut acolo toate frustrarile legate de problemele sociale pentru ca reuseam sa bagam tot felul de soparle pe post", isi aminteste proaspatul director, acum in varsta de 34 de ani.

Nu a vrut sa urmeze o facultate de jurnalism, asa ca a absolvit-o pe cea de Filosofie, in 1997. Este de parere ca „a venit vremea ca decizia sa fie in mainile oamenilor care se pricep sa faca televiziune, pentru ca incep sa vina specialisti de afara cu care nu poti vorbi daca nu te pricepi".

Noul director al postului a mai declarat pentru EVZ ca politica Antena 1, mai ales de-acum incolo, va fi de a recruta oameni tineri, fara experienta, dar care vor sa faca performanta: „Pana acum cativa ani, televiziunea era un bloc, cei tineri nu reuseau sa intre sub nicio forma".

Pana sa devina director al Antena 1, Monica Mihai a fost reporter si redactor de stiri, realizator de emisiuni radio sau tv si a produs o serie de programe, in majoritate pentru Antena 1 („Academia vedetelor", „Babilonia", „Vecinii", „Gheorghe", „Folclorul contraataca").