Asociatia Patronala a Asiguratorilor din Rusia a decis, vineri, in cadrul unei intalniri de urgenta, trimiterea unei scrisori catre presedintele Putin in care sa atraga atentia asupra pericolului deschiderii pietei rusesti de asigurari catre filialele companiilor straine.

Documentul este un semnal de alarma al asiguratorilor din Rusia fata de apropiata intrare a Rusiei in World Trade Organization (WTO).

In momentul de fata, in Rusia exista 39 de companii de asigurari cu capital strain, 22 de companii apartinand tarilor din Uniunea Europeana, 7 companii sunt din Statele Unite, altele 10 apartinand altor tari, inclusiv tarilor din Comunitatea Statelor Independente (CIS).

Potrivit cotidianului rus Kommersant, companiile straine care opereaza pe piata asigurarilor din Rusia detin 3,7 procente din totalul acestei piete in Rusia. Legislatia rusa limiteaza cota de participare a strainilor la maxim 25% din capitalul companiilor locale de asigurari.

Membrii comitetului se tem ca aparitia companiilor straine pe piata din Rusia va fi fatala companiilor locale si serviciilor oferite de acestea.