Aruncata in strada pe poarta Cotroceniului, tocmai acum in prag de iarna, consiliera blonda - si asta o mistificare, in cele din urma, pentru ca este, de fapt, satena - si-a jurat sa nu mai cunoasca odihna pana cand nu va simti gustul dulce al razbunarii. Cine a luat-o in ras are motive sa i se strepezeasca dintii.

Doamna consilier avea locul de munca in anticamera presedintelui si toate documentele destinate sefului statului au trecut prin manutele ei. Acum si-a adus aminte de o banala nota telefonica in care aparea un apel al premierului Tariceanu catre procurorul general Ilie Botos in chestiunea anchetarii prietenului Dinu Patriciu.

Ai carui prieteni, la randul lor, vorbisera la telefon in aceeasi problema cu presedintele Basescu si ii spusesera ca il desfiinteaza daca se mai ia de viata magnatului petrolului.

Grupurile de interese s-au ciocnit si, la prima runda, Elena Udrea a punctat o directa la ficatul lui Tariceanu, nerefacut dupa masa cam grasa de la Snagov, unde, zice consiliera catre Basescu, primul-ministru renuntase, dupa sfatul amicilor, la demisia "irevocabila".

Dupa gong, Elena e trimisa in corzi si incepe sa incaseze lovituri pe seama sotului Cocos si a relatiilor sale de afaceri cu fosta camarila pesedista. Din coltul portocaliu, Traian Basescu simte din plin socul si este fortat sa arunce prosopul. Elena - k.o. - este scoasa din ring. Pare o infrangere, dar nu este. Presedintele a scapat de un punct vulnerabil.

Devenind un simplu cetatean, Elena Udrea va putea spune ce vrea, fara sa mai implice Presedintia. Ceea ce s-a intamplat deja, Cotroceniul afirmand sus si tare ca nu are nici un fel de amestec in declaratiile fostei consiliere.

Fara nici un fel de constrangere, doamna Udrea isi va putea aduce aminte si de alte fapte si intamplari hazlii pe care le-a aflat in perioada petrecuta alaturi de seful statului. Deja chestiunea cu telefonul la procurorul general e grava.

In calitate de prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu nu avea voie sa-l intrebe pe Botos nici de sanatate, daramite de acuzatiile care i se aduc lui Dinu Patriciu. Lucrurile nu se termina aici. Cum o nenorocire nu vine niciodata singura, si Elena Udrea a anuntat ca nu se lasa de politica. Ideologia ei: Traian Basescu. Partidul nu mai conteaza. Important va fi ce spune.

Cei cu ureche muzicala vor deslusi in spatele glasului ei catifelat un ecou dogit, de marinar zbanghiu, razand ca la un banc bun.