"Asa de mult vrem ca Romania sa intre in UE incat va impingem spre ea." Declaratia ii apartine ambasadorului britanic la Bucuresti, dl Quinton Quayle. Qui pro quo: iata ca un englez elegant si sobru nu ezita sa puna umarul si sa impinga Romania spre UE - in conditiile in care politicienii nostri prefera sa se impunga decat sa impinga si mai ales sa-si puna in punga.

In aceeasi zi premierul se lasa impins cu placere spre UE dar in niciun caz spre demisie in caz ca se rateaza 2007 intrucat "daca va fi o amanare nu va fi din cauza noastra" si nu e dispus sa-si asume "greselile fostei guvernari". Nici o surpriza. Mereu altii sunt de vina.

Dl Tariceanu a recunoscut insa la Bucuresti ceea ce negase la Paris si anume ca "Romania are un punct sensibil: coruptia" in timp ce dl Basescu afirma la Paris ceea ce nega la Bucuresti: "am reusit sa indepartam de guvern grupurile puternice de interese". Se vede ca atunci cand vorbesc cu presa straina, liderii romani se lasa impinsi de orgoliu.

Unde sunt grupurile indepartate de guvern? Probabil ca se apropie amenintator spre Cotroceni. Cel putin asa sustine fosta consiliera prezidentiala Elena Udrea: "va incepe la 1 noiembrie o campanie impotriva presedintelui printr-un trust de presa neimplicat pana acum" - cu scopul "decredibilizarii discursului presedintelui impotriva coruptiei". E posibil. Vom citi si vom vedea.

S-ar putea ca urmatoarea tinta de la Cotroceni sa fie chiar dl Stolojan. Dar las´ ca si dl Basescu si-a decredibilizat singur discursul anticoruptie mentinand toti sefii serviciilor secrete si de interese lasati de PSD sa le pazeasca ouale. Din spusele dnei Udrea, "grupurile de interese din jurul guvernului Tariceanu" i-au mutilat Cocosul mai rau ca dr.

Ciomu - spre a lovi in presedinte: "in schimb l-a intrebat cineva pe dl Tariceanu daca a dat telefon la Parchet cand a fost arestat dl Patriciu pentru a interveni in favoarea lui?". Pai, cine sa stie de telefon? Dl Botos n-a spus nimic. Era atat de obisnuit cu telefoanele de sus incat nici n-o fi simtit.

Ca victima a dlor Tariceanu si Patriciu (care "numara saptamanile de liniste ale presedintelui"), dna Elena Udrea a fost razbunata chiar de ONU: raportul despre operatiunea "Petrol contra hrana" in Irak citeaza printre firmele beneficiare si Rompetrol a dlui Dinu Patriciu.

Rompetrol contra romhrana: premierul Calin Patriciu-Tariceanu vizeaza o restructurare unde PD vrea sa-i schimbe pe ministrul transporturilor Gh. Dobre si pe cel al armatei, Teodor Atanasiu, proaspat recasatorit. Ce lovitura pentru tanara-i domnita: sa constate dupa numai cateva nopti ca sotul sau iubit nu este ministru ci un rezervist. Au mai patit-o si altele. Chiar si Romania.