Gigi Becali a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca a cesionat marca Steaua vechii asociatii care a administrat clubul, astfel incat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa poata recupera datoriile gruparii din Bulevardul Ghencea.

In actele de cesiune pe care Becali le-a prezentat presei, figureaza vechea emblema a clubului, cea cu vulturul care tine in gheare doua palose si pe care este inscriptionat "Citius, Altius, Fortius". Becali a cesionat, practic, emblema preluata de la fosta asociatie care a administrat clubul. Astfel, el a cesionat ce a primit de la vechiul administrator al clubului.

Din partea vechii asociatii, contractul a fost semnat de presedintele Teia Sponte.

"Sebastian Bodu a zis ca marca Stelei valoreaza o suta de milioane de dolari. Azi, printr-un contract de cesiune, am cedat marca Steaua vechii asociatii care este debitoare la stat. In acest moment vechea societate nu mai este insolvabila, deoarece are aceasta marca. Am renuntat si la istorie, si la traditie, la tot.

Am inregistrat acest contract de cesiune la Administratia Finantelor Publice sector 6", a spus Becali.

Becali a afirmat ca presedintele ANAF, Sebastian Bodu, poate sa scoata la licitatie marca Steaua si sa o vanda. "Acum Bodu poate sa o scoata la licitatie sa o vanda si sa-si recupereze datoria de care spune el.

Din moment ce Bodu a spus ca am luat eu traditie si istorie, eu ii zic acum: «Ia-o, vinde-o si ia-ti banii». Daca vor sa schimb si culorile, o sa le schimb, dar poate o sa particip si eu la licitatie, poate dau eu 20, 30 sau 90 de milioane.

Oricum Ministerul de Finante isi ia zece milioane cat este datoria, iar restul de 40 sau cat o fi intra in asociatie", a mentionat Becali.

Gigi Becali sustine ca a luat aceasta decizie pentru a-si salva familia. "Ministerul de Finante sa vanda aceasta marca sau poate o tine si isi face echipa maine, poimaine. Suporterilor le spun: Am venit cu buna credinta, ei stiu acest lucru, dar trebuie sa imi salvez familia.

Se poate spune ca bat in retragere, eu am ridicat mainile. Ne-am batut pe Steaua si uite ca le-am dat-o. Nici nu mai trebuie sa fie proces, pentru ca vechea asociatie, care este datoare, are acum un activ patrimonial de o suta de milioane de euro. Acum sa-l vanda cei de la finante si sa isi ia banii. Sechestrul de pe averea mea se va ridica oricum", adaugat Becali.

Intrebat daca Bodu a spus doar in gluma ca Steaua valoreaza 100 de milioane, fara sa faca un audit, Becali a raspuns: "Nu se poate ca un ministru sa vorbeasca doar asa".

Gigi Becali a afirmat ca va crea o noua marca Steaua care va avea ca simbol "steaua crestina in opt colturi". "Am sa fac o noua Steaua care va avea marca steaua crestina in opt colturi. Echipa se va numi tot Steaua, pana va cumpara cineva acea marca, pana ma vor contesta.

Atunci o sa vedem ce se va intampla o sa pun o steluta si gata, dar va spun eu ca se va numi tot Steaua. Steaua crestina in opt colturi este inregistrata de Fundatia Crestina «Gigi Becali». Am vrut sa salvez un simbol national, dar in inima mea este mai mult familia", a completat Becali.

Finantatorul stelist cere sa i se ridice sechestrul de pe avere deoarece nu mai are nici o legatura cu marca Steaua. "Sa-mi ridice acum averea de sub sechestru pentru ca Bodu are de executat aceasta marca, care, asa cum a zis el, valoreaza o suta de milioane de euro. Sa o vanda si sa-si scoata banii.

Am facut acest lucru pentru ca ce se intampla acum cu mine se numeste terorism de stat. Il atentionez pe presedintele Traian Basescu, care este mediator intre stat si societate, ca exista terorism de stat impotriva mea. Nu inteleg de ce nu intervine sa medieze", a adaugat Becali.

Gigi Becali a mai spus ca nu va reactiona in nici un fel daca oficialii clubului Dinamo vor dori sa participe la licitatia privind achizitionarea marcii Steaua. "Sa o cumpere, sa o ia cine vrea. Cand institutiile statului sunt impotriva mea, se dau legi impotriva mea, nu am ce sa fac.

Nu cred ca presedintele Traian Basescu este in spatele acestor atacuri. Daca am stat in dreapta presedintelui in tribuna inseamna ca sunt om de onoare, este o greseala ca nu a intervenit in aceasta mediere", a completat Gigi Becali.

Intrebat cine a cesionat marca, el sau actualii proprietari ai Stelei, Becali a raspuns: "Actualii proprietari au cesionat-o, insa cum nu s-a inregistrat la judecatorie cine este presedintele, tot eu semnez".

ANAF a instituit, la jumatatea lunii octombrie, sechestru asigurator asupra averii lui Gigi Becali, ca actionar al FC Steaua. ANAF a solicitat raspunderea in solidar a acestuia pentru datoriile clubului catre stat, in valoare de circa 11 milioane de euro.