Sumele oferite pe Banca Comerciala Romana de catre cele doua banci, Erste Bank (Austria) si Millenium – Banco Comercial Portugues (BCP), care au ramas in cursa finala pentru privatizarea BCR, reflecta valoarea de grup financiar a BCR.

"Cele trei luni de evaluare au permis ofertantilor sa vada ca avem o platforma solida, care da posibilitatea oricarui investitor sa apese pe buton si sa porneasca afacerea chiar de a doua zi", a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila (foto).

Chiar daca din cursa pentru privatizarea BCR au iesit nume mari din sistemul bancar european, cum ar fi Deutsche Bank, BNP Paribas si Intesa, Danila spune ca "actionarul majoritar va avea intelepciunea sa lase managementul sa-si faca meseria".

Danila sustine ca succesul privatizarii BCR ar putea pune sub semnul intrebarii deciziile din anii precedenti privind vanzarea pe sume relativ reduse a unor firme romanesti detinute de stat.

ESTIMARE. "S-ar putea ca marile privatizari pe care le-am trambitat atata sa paleasca in comparatie cu vanzarea BCR", spune Danila.